TÄYDELLISET CINNAMON ROLLSIT

Ruokakolumnini julkaistu Keskiviikko -lehdessä. 

Tänään 4.10 vietetään kansallista korvapuustipäivää. Kuinka moni aikoo pitää kotona sen kunniaksi leivontapäivän perheen kesken? Leipominen lasten, puolison tai ystävän kanssa on mieltä ja sydäntä lämmittävää yhdessä tekemistä, josta jää ihania muistoja kaikille. Vastaleivotun pullan tuoksu tuo itselleni mieleen lapsuuden enkä varmasti ole ainoa. Pienenä leivoimme äitini kanssa usein yhdessä ja se oli melkein, ellei joka viikkoinen niin vähintään joka kuukautinen tapa. ♡ Vieläkään en tosin osaa leipoa yhtä kuohkeita ja pehmeitä pullia kuin äitini.

Korvapuusti on voilla, kanelilla ja sokerilla täytetty pulla, jonka takia se on monen suosikkipulla. Vaikka mikään ei voita perinteisiä korvapuusteja, halusin jälleen kokeilla vähän jotain uutta ja päädyin leipomaan amerikkalaisten versiota korvapuusteista eli Cinnamon rollseja. Koska amerikkalaisilla on tapana vetää kaikki vähän överiksi, kuorrutetaan korvapuustit vielä paistamisen jälkeen tomusokeri-tuorejuustokuorrutteella.

Cinnamon rollsit voit paistaa esimerkiksi pyöreässä uunivuoassa. Nämä ovat ehdottomasti parhaimmillaan juuri uunista tulleena, jolloin ne oikein sulavat suuhun. :)

CINNAMON ROLLS

Pullataikina:

2,5 dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl kardemummaa

ripaus ruolaa

noin 7-8 dl vehnäjauhoja

75 g voita (+ voiteluun voisulaa)

Täyte:

kanelia

sokeria

noin 80 g huoneenlämpöistä voita

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja vaniljasokeri.
  3. Ala lisäämään jauhoja vähitellen koko ajan taikinaa sekoittaen. Alusta taikinaa käsin tai käytä monitoimikonetta. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Kun taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista, se on valmista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunnin verran.
  4. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta ohut iso suorakulmion muotoinen levy jauhotetulle alustalle. Levitä taikinalevylle tasaisesti voita ja ripottele päälle kanelia ja sokeria halaumasi määrä.
  5. Pyöritä taikinalevy rullalle vaakasuunnassa ja leikkaa rulla paloiksi (8-10 pullaa).
  6. Nosta pullat voidellulle uunivuoalle leikkauspinta ylöspäin. Muista jättää pienet välit, koska ne kohoavat uunissa lisää. Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
  7. Voitele pullat lopuksi voisulalla ja paista uunin alatasolla 190 asteessa noin 25 minuuttia.

Kuorrute:

2 dl tomusokeria

2 rkl maitoa

1 tl vaniljasokeria

1 rkl huoneenlämpöistä voita

60 g maustamatatonta tuorejuustoa

Sekoita kulhossa tasaiseksi massaksi tomusokeri, pehmeä voi, tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Lisää maito ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Kaada pullien päälle. 

Pullan tuoksuista torstaita kaikille! <3