TÄYTELÄINEN PORKKANASOSEKEITTO

Ruokakolumnini julkaistu Keskiviikko -lehdessä.

Luin eräästä tutkimuksesta, että me suomalaiset syömme 9 kiloa porkkanaa vuosittain. Onko se kuitenkaan kovinkaan paljon? Olitpa kumpaa mieltä tahansa, on porkkana silti syödyin juures Suomessa. Porkkanalla on runsaasti terveysvaikutuksia ja se soveltuu monenlaiseen ruoanlaittoon aina leivonnasta keittoihin. :)

Kasviksista valmistettavat erilaiset sosekeitot ovat suosittuja ruokia, koska ne ovat edullisia ja maukkaita, ja maistuvat usein myös perheen pienemmille. Kaiken kukkuraksi lämmittävä ja täyteläinen keitto kuuluu mielestäni syksyyn. Tähän aikaan vuodesta monet kotimaiset juurekset ovat parhaimmillaan, joten kauppojen monipuolista tarjontaa kannattaa nyt hyödyntää. 

TÄYTELÄINEN PORKKANASOSEKEITTO

10 keskikokoista porkkanaa

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl kermaa

suolaa ja mustapippuria

Huuhtele ja kuori porkkanat. Puolita porkkanat, jotta ne kypsyvät nopeammin. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä kasviksia keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Kun kasvikset ovat pehmenneet, ota puolet keitinvedestä talteen toiseen kulhoon. Soseuta keitto tässä vaiheessa. Kaada joukkoon kerma ja lisää lopusta keitinvedestä nestettä sen verran kuin haluat. Mausta sosekeitto lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Voit tarjota keiton sellaisenaan tai lisätä päälle fetajuustoa ja tuoretta basilikaa. 

Mukavaa torstaita ja marraskuun ensimmäistä päivää! <3