THAIMAALAISTYYLINEN WOKKI

Ruokakolumnini julkaistu Keskiviikko -lehdessä.

THAIMAALAISTYYLINEN WOKKI

  • 2 porkkanaa
  • sipuli
  • kaalia
  • puolikas paprika
  • 250g nuudelia
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl seesamiöljyä

"BBQ-kastike"

  • 3 rkl bbq-kastiketta
  • 2 dl omenamehua (tai sokerivettä)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä puristettuna
  • tuoretta chiliä oman maun mukaan
  • tuoretta inkivääriä raastettuna oman maun mukaan

1. Laita vesi kiehumaan ja lisää keitinveteen suola. Kun vesi kiehuu, keitä nuudeleita ohjeen mukaisesti.

2. Pilko kasvikset. 

 3. Valmista "BBQ-kastike" yhdistämällä ainekset ja jätä tekeytymään.

4. Sekoita ja paista kaksi kananmunaa pannulla. Laita jäähtymään leikkuulaudalle ja leikkaa suikaleiksi.

5. Heitä kuumalle pannulle öljyn kaveriksi suht ohuiksi leikatut porkkanat. Wokkaa muutama minuutti ennen kuin heität loputkin kasvikset joukkoon. Muista pitää pannu kuumana ja sekoittaa koko ajan, etteivät kasvikset pala. Kasvikset saavat jäädä aavistuksen napakoiksi.

6. Heitä vedestä valutetut nuudelit pannulle ja lisää BBQ-kastike joukkoon. Kiehauta hetki.

7. Lisää vasta lopuksi seesamiöljy, ettei se pala pohjaan. Tarkista maku ja lisää lopuksi esim. chiliä, mikäli tarve vaatii.

Päälle sopii esimerkiksi seesaminsiemenet, lime tai tuore basilika. Ps. Halutessaan wokkiin voi laittaa myös kana- tai naudanlihasuikaleita, mikäli kaipaa vähän lihaisampaa ruokaa! :)