AJATUKSIA MUUTTAMISESTA

Olen ollut siinä mielessä onnellisessa asemassa, ettei mun ole koskaan tarvinnut muuttaa lapsena. Vanhemmat asuu edelleen lapsuudenkodissani, mikä on mulle älyttömän tärkeä asia. Kotikotiin on aina ihan yhtä ihana mennä, sillä joka kerta siellä ollessa mieleen tulvii muistoja lapsuudesta. Kaikin puolin mulla on ollut aivan järjettömän hyvä lapsuus. Oon saanut tulla ja mennä naapurien lapsien kanssa. Meidän kotikadulla oli paljon lapsia, joiden kanssa temuttiin milloin mitäkin. Voi, että miten onnelliseksi tunnenkaan oloni nytkin, kun muistelenkin tuota aikaa.. ♡

Mutta siirrytäämpä menneisyydestä tulevaisuuteen. Kuukauden kuluttua meillä on muutto edessä toiseen asuntoon täällä Savonlinnassa. Nykyinen asunto on aivan ihana, ja mielellämme olisimme tässä asuneet pidempäänkin. Vuokranantaja haluaa kuitenkin oopperajuhlijoita tähän kesäksi ja olisi vielä nostanut vuokraa reilusti, johon meillä ei ole varaa. Tämänkin asunnon vuokra oli jo yli meidän alkuperäisen budjetin..

Käytiin joululomalla katsomassa paria kämppää ja löydettiin kiva asunto yliopiston vierestä. Vuokra on aavistuksen halvempi kuin nykyisessä, mutta toisaalta kunto ei ole niin hyvä. Ei se missään tapauksessa huonossa kunnossa ole, mutta pieniä vikoja.. Suurimmat puutteet ovat säilytystilan vähäisyys (onneksi on kaksi isoa häkkivarastoa käytössä!) ja makuuhuoneen kunto on kaikista huonoin. Toisaalta sitten keittiö ja olohuone ovat remontoituja, yliopiston lisäksi rantaan on pari hassua metriä ja meillä on taas ihana iso piha. :) Koska reilu vuoden päästä meillä on taas muutto edessä Joensuuhun Savonlinnan kampuksen siirtymisen takia, niin eiköhän me tuossa pärjätä!

Tavallaan on kiva muuttaa, mutta toisaalta olen ehkä jollakin tapaa jo "kiintynyt" keskustan alueeseen ja tuttuihin lenkkeilymaastoihin jne. "Onneksi" Savonlinna on sen verran pieni kaupunki, ettei uudesta asunnostakaan ole keskustaan kuin 1km haha.. Ehkä mä siis selviän tänkin asian suhteen..

Yksi asia on muuttamisessa aina se rasittavin tekijä. Nimittäin pakkaaminen ja itse muuttamispäivä. Voi helvetti. Kyllä sitä saa taas pari päivää stressata kaiken sen tavaran keskellä :D Luojan kiitos meidän porukat ja pikkuveli tulee auttamaan meitä - muuten oltas kahdestaan aika pulassa..

Mitä mieltä te olette muuttamisesta? Onko monta muuttoa takana? :)