TOM YUM KEITTO

Meillä on toisinaan vaikeuksia keksi uusia ruokia, sillä välillä tuntuu että aina pyörii samat ruoat mielessä. Erilaisia reseptejä on tuhansia, mutta juuri kauppareissuhetkellä päässä pyörii perus pastat, tortillat, wokit ym. Tuttua? :D Viime viikolla lamppu syttyi päässäni & mieli alkoi tehdä thaimaalaista ruokaa. Päätettiin tehdä tällä kertaa tom yum -keittoa, jota tuli Thaimaan reissulla syötyä useamman kerran. Välillä se oli vaan niin tulista, ettei siinä helteessä tullut keittoa kokonaan syötyä, vaikka hyvää olikin hehhe.. Sitten itse reseptiin, joka on varsin yksinkertainen ja nopea tehdä:

Ainekset:

- noin litra kanalientä (meillä oli pakkasessa Niklaksen omatekemä kanaliemi, joka toi todella hyvän 'pohjamaun' keittoon. Kuitenkin myös pelkkä vesi käy..)

- herkkusieniä

- paprikaa

- tomaattia

- katkarapuja

- sipulia

- puoli purkkia tom yam -tahnaa 

- suolaa

- tuoretta chiliä
- sitruuna/limemehua

(- korianteria, jota me ei kuitenkaan tällä kertaa käytetty)

(- kalakastike, jota ei myöskään käytetty)

1. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Lisää tom yam -tahna, pilkottu chili sekä suola.

2. Wokkaa hetki kuumalla pannulla parpikat, sipulit ja herkkusienet. Lisää ne kanaliemeen.

3. Sulata katkaravut nopeasti pannulla (vähän aikaa riittää, ettei niistä tule sitkeitä!). 

4. Lisää katkaravut, tomaatit ja sitruuna- tai limemehua keittoon. 

5. Tarkista vielä maku & lisää lopuksi korianteri, jos haluat käyttää sitä.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos et ole aiemmin maistanut! :)