VINKKEJÄ, MITÄ GRILLATA

Viime viikonloppuna ollessamme Mikkelissä, vietimme lauantai-illan Niklaksen siskon ja hänen miehensä luona grillatessa. Oli niin kesäinen fiilis kuin voi vaan olla! Aurinko paistoi vielä illasta pilvettömältä taivaalta ja siinä pihalla istuskellessamme hiki vaan virtasi. Lapset juoksentelivat lähirannalle uimaan ja heidän naurunsa ja ilonsa sai omankin fiiliksen korkealle. Mitä aitoa riemua! :)

Oltiin alustavasti puhuttu, mitä kaikkea haluttaisiin grillata, mutta joka kerta sitä iskee valinnanvaikeus kaupassa. Kun haluaisi syödä ja grillata vähän kaikkea! Niinhän siinä lopulta kävi, että ostettiin vähän (paljon) kaikkea ja alkuun naureskeltiin ruoan määrälle. Kappaskummaa, mitään tähteitä ei jäänyt ja vielä yöllä grillattiin saunan jälkeen uudestaan. Haha, syöminen on parhautta!  

Me tykätään grillata perinteisen makkaran lisäksi jotain muutakin, vaikka tietty makkara on se perinteinen grilliherkku. Grilliin päätyy usein vähän vaihdellen:

  • Täytettyjä herkkusieniä, paprikoita tai chilejä. Täytteeksi sopii maustettu tuorejuusto tai aurajuusto. Koko komeuden kruunaa mikäs muukaan kuin pekoni! 
  • Maissia, ananasta, parsaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia tai sipulia - oikestaan mitä tahansa hevi osastolta. Jotain raikasta ja freesiä vartaiden muodossa tai pienemmäksi pilkottuna. Ripaus suolaa riittää usein mausteeksi.
  • Kanaa. Puhuttiin juuri Niklaksen kanssa, että kana vaan kuuluu grilliin ja vielä itse maustettuna. Mikäli on kiire saada ruokaa, niin pelkkä maustaminen itse riittää. Jos vaan on aikaa, niin kannattaa laittaa kanat marinoitumaan itsetehtyyn marinadiin tuntia tai paria ennen grillaamista. Paras itsetehty marinadi kanalle syntyy tilkasta öljyä, sitruunamehua ja soijakastiketta, ripaus sokeria ja muita haluamiaan mausteita. Halutessaan marinadiin voi heittää vähän tuoretta chiliä, valkosipulia tai ruohosipulia pilkottuna. MMM!

Grilliruoan kylkeen sopii loistavasti coleslaw salaatti ja uudet perunat. Mitä teidän perheessänne grillataan eniten?