TOUKOKUUN LOMAKOHDE HAKUSESSA

Tämän talven ulkomaanmatka sai nyt jäädä. Oli vähän ongelmia saada matkaseuraa, ja löytää sopivan hintaista ja lämpöistä kohdetta. Niinpä päätin, että alan valmistautumaan tulevan kevään koitokseen eli pääsykokeiden lukuun ja tämän urakan ollessa ohi palkitsen itseni. Ihana rakas äitini jo lupaili lähteä seurakseni, joten äiti-tytärmatka saa jatkoa. Oma äiti, jos kuka on parasta matkaseuraa. ♥ (Sä olet myös rakas;-)

Koska pääsykokeen ensimmäinen vaihe on jo toukokuun alussa, on meillä mahdollisuus lähteä heti sen jälkeen. Luulen, että tälläkin kertaa päädytään ottamaan joku hyvä äkkilähtö, mutta matkojen ja eri kohteiden tutkiminen on niin kivaa puuhaa, etten malttanut olla katsomatta kevään matkatarjontaa. :-D Keräsin tuohon alapuolelle muutaman aika varteenotettavan kohteen & nyt kaipailisin teiltä vinkkejä ja suosituksia!

1. Kreikka on takuuvarma kohde. Siitä ei voi olla tykkäämättä, jos osaa vähääkään valita kohdetta oikein. Olen matkustanut Kreikkaan kolme kertaa, ja joka kerta ollaan oltu Rodoksen saarella. Vaikka Rodos on ihana & takuuvarma säiden suhteen, luulen että tällä kertaa suunnataan johonkin uuteen kohteeseen. Eniten mua kiinnostaa Samos ja Kos, etenkin tuo jälkimmäinen, jossa äitinikään ei ole koskaan käynyt.. 

2. Kypros. Ensimmäinen ulkomaanmatkani suuntautui Kyproksen, Pafokseen ollessani noin 6-vuotias. Tuosta matkasta ei ole paljoakaan muistikuvia, joten siinä mielessä kyseessä olisi 'uusi' kohde. Kyprosta myös kehutaan puhtaista vesistä & lämmöstä. Kyseinen saari taitaa olla tuohon aikaa välimeren lämpimin. Ei pöllömmän näköisiä maisemia sielläkään!

3. Olen jo useamman vuoden ihaillut Kroatiaa, ja unelmoinut sinne matkustamisesta. Finnmatkojen sivuilla tutustuin itselleni uuteen kohteeseen Braciin, joka vei sydämeni heti. Katsokaa tuota alhaalla olevaa niemen kärkeä. Kyseessä on ehkä Kroatian tunnetuin ranta "Kultainen niemi". Aika upean näköistä vai mitä? Näistä kohteista Kroatia taitaa olla "viilein" paikka tuohon aikaan vuodesta, joten se vähän mietityttää, jos saadaankin vettä niskaamme..

Ennen kaikkea haemme lomaltamme rentoutumista eli altaalla ja rannalla makoilua, lämpöä, hyvää ruokaa sekä kauniita maisemia. Toisaalta tykätään myös kävellä paljon, joten ihan pelkkää makoilua emme hae. Apua, en malta odottaa! :-)