TULISET KUKKAKAALINNUPUT

Moikka! Miten teidän viikonloppu on sujunut? Omani vietin porukoiden luona Mikkelissä. Mummolassa käyntiä, niin herkullista lohivoileipäkakkua, leffoja ja saunomista ym. hauskaa :) Nyt valmiina huomenna alkavaan ensimmäiseen harjoitteluun. Eikä menee kauaa, kun on jo joulu - can't wait!

Lupailin tulla jakamaan tänne reseptin Cosmopolitanista bongaamaani tulisiin kukkakaalinnuppuihin, joten tässä tulee. Lisukkeeksi voisi tehdä jonkun majoneesin, menee ihan kananugetteina!

Ainekset

1 kukkakaali (jos käytät pakastekukkakaalia niin pidä huoli, että ne ovat kunnolla sulaneet, jottei rakenteesta tule vetelä!)

3 kananmunaa

2,5 dl korppujauhoja

noin 1 dl parmesanjuustoa

1 tl paprikajauhetta

ripaus suolaa ja pippuria

1,5 dl chilikastiketta

6 rkl voita

1 tl soijaa

1. Pilko kukkakaalinnuput pienemmiksi paloiksi.

2. Riko toiseen kulhoon munat ja sekoita niiden rakenne. Toiseen astiaan tulee korppujauhot, mausteet ja juustoraaste. 

3. Dippaa kukkakaaleja ensin munakulhossa ja sitten jauhoseoksessa. 

4. Kun olet tehnyt näin kaikille kukkakaaleille, laita ne 225 asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi.

5. Tee sillä aikaa kastike, johon sulatat ensin rasvan ja lisäät siihen soija- sekä chilikastikkeen. Jos haluat lisää tulisuutta, pilko joukkoon tuoretta chiliä. 

6. Kun kukkakaalinnuput ovat olleet uunissa 25 minuuttia, ota ne sieltä pois ja dippaa vielä soija-chilikastikeseoksessa. Ja taas uuniin 5 minuutiksi..

.. Sitten ei kun herkuttelemaan!! On nimittäin hyviä ;)