Ulkomaille matkustamisen vinkit

ULKOMAILLE MATKUSTAMINEN

Rakastan matkustelua. Rakastan nähdä maailmaa & sitä kautta tutustua uusiin kulttuureihin sekä ihmisiin. Matkustelun myötä on syntynyt suosikkikohteita. On toki myös niitä, mihin en ehkä uudelleen lähtisi.

Pienestä pitäen olen päässyt kiertelemään lähinnä Eurooppaa, mutta viime vuosien aikana on myös tullut koettua muutama kaukomaakohde, Kanada (Hamilton/Toronto) sekä Thaimaa (Phuket). Suunnitelmissa olisi nähdä maailmaa niin paljon kuin mahdollista. Jos äkkiseltään pitäisi mainita kolme kohdetta, joihin haluaisin matkustaa, olisivat ne Kroatia, Meksiko sekä Florida. Jotenkin kummasti tekee kovasti mieli tuonne lätäkön toiselle puolen.. Luulen etten ole ainut :-D

2011-10-31 Los Cristianos 2011

Teneriffa 2011

Analipsi 2012

Kreeta 2012

Analipsi 20121

Matkojen etsiminen sekä suunnittelu on mielipuuhaani.. Voin käyttää matkan suunnitteluun aikaa useita tuntia. Se on jotenkin rentouttavaa puuhaa (etenkin silloin, kun on oikeasti etsimässä matkaa eikä vain haaveilemassa, hhahha). Nyt muutamia vinkkejä, jotka on hyvä ottaa huomioon:

Rodos 20133

Rodos 2013

- Kun alan etsimään matkoja (etenkin äkkilähtöjä!), suuntaan heti ensimmäisenä Rantapallon sivuille, josta löytyy kätevästi Suomen suosituimpien matkanjärjestäjien matkat samalta sivulta.

- Jos kuitenkin haluat käydä yksitellen läpi matkatoimistojen tarjontaa, suosittelen Finnmatkoja sekä Tjäreborgia. Muitakin sivustoja löytyy (Aurinkomatkat, Apollomatkat, Lomamatkat...).


- Hyvä vaihtoehto on myös vertailla, tulisiko edullisemmaksi hommata lennot ja majoitus eri firmoilta. Lentoja selaan aina Momondon sivuilta, sillä siellä näkee päiväkohtaiset hinnat. Esimerkiksi tiistai on usein edullisin päivä lentää, kun taas viikonloppuisin hinta voi jopa kaksinkertaistua. Mitä aikaisemmin matkan saa varattua, sitä edullisemmaksi se yleensä tulee. Kannattaa myös kurkata päivittäin lentodiilit.fi! Hotelleja katson usein Bookingilta, Ebookersilta, Hotelsilta tai Trivagosta.

Rodos 20134

- Kun alat pähkäilemään eri kohteiden välillä, mieti, mitä haet matkalta. Shoppailua, rannalla makoilua, altaalla oleilua vai ehkä näitä kaikkia. Samalla on hyvä pohtia ajankohtaa. En ehkä itse lähtisi Välimerelle vielä huhtikuussa, jos haluan nauttia takuuvarmasta auringosta ja lämmöstä.. ;-)

THAIMAA 20147

Phuket 2014

- Kun olet valinut matkakohteen, tutustu siihen. Mieti matkabudjettia. Matkaan tulee helposti lisäkustannuksia. Lentokenttäkuljetukset hotellille, nähtävyydet, rokotukset, passi, matkavakuutus, taksimatkat, ilmastointi, nettiyhteys ymym. Monet hotellit pulittavat esim. ilmastoinnista jopa 100€ euroa viikossa. Tarkista tällaiset asiat jo hyvissä ajoin, jottei tule yllätyskuluja.

- Edelliseen liittyen - suosittelen ottamaan vähän ekstrarahaa, jottei rahat lopu kesken. (Kun oltiin N kanssa ensimmäisellä yhteisellä lomamatkalla vuonna 2010, meidän rahat loppuivat paluumatkalla. Onneksi vasta Helsingin lentokentällä :D)

THAIMAA 20148

- Suunnittele matkalle otettavat tavarat ja vaatteet jo hyvissä ajoin. Yleensä reissuun tulee otettua liikaa vaatteita, joten suosi vaatteita ja asusteita, joita on helppo yhdistää keskenään. Nyrkkisääntönä pidän, että viikon reissulle otan 4 paitaa, 2 pitkähihaista sekä muutaman alaosan. Yleensä kuitenkin matkan aikana tulee tehtyä jonkinlaisia ostoksia.. 

Kanada 20142

Kanada 2014

- Jos matkakohteessasi on eri rahayksikkö, suunnittele rahanvaihto jo etukäteen. Vaihdatko osan rahoista Suomessa vai vasta reissussa? Me vaihdoimme Kanadan matkaa varten rahaa noin 200e ja loput paikanpäällä. Tällä kertaa olisi kuitenkin ollut kannattavampaa vaihtaa rahat Suomessa. Aina ei kuitenkaan ole näin. Mieti myös, että otatko pankkikorttisi mukaan. Usein rahannosto automaatista on helppoa ja suht edullista.

- Säilytä rahat turvallisessa paikassa. Hyvä keino on vuokrata tallelokero, jossa rahojen pitäisi olla hyvässä turvassa. Tärkeintä on kuitenkin pitää maalaisjärki eikä kantaa kaikkia rahoja mukana.

Kanada 20143

- Älä tee liikaa suunnitelmia. Älä varaile etukäteen retkiä (etenkään useita). Usein myös paikanpäältä ostetut retket ovat edullisempi vaihtoehto. Extempore ideat ovat yleensä niitä antoisimpia!

-  Tärkeimmät asiat, jotka tarvitset matkallesi: passi, matkavakuutus, (lentoliput) & rahaa. Niillä pärjäät jo pitkälle.

- Nauti lomasta & unohda kotiasiat!

Olisiko teillä jakaa jotain hyviä matkavinkkejä? :-)