UUDEN SÄNGYN HANKINTA

Muuton myötä meille tuli ajankohtaiseksi myös uuden sängyn hankinta. Ensimmäinen sänky, jonka ostimme yhdessä uutena. Aiemmat vuodet olemme pärjänneet sukulaisteni vanhoilla parisängyillä, joilla on ollut parhaimmillaan käyttöikä lähemmäs 30 vuotta. :D Jouset ei ehkä olleet enää parhaimmasta päästä, mutta onneksi oltiin ja ollaan edelleen nuoria, joten ei kai se niin vakavaa ole.. Hyvin meitä silti nukutti. Viikko on nyt tullut testailtua uutta sänkyä enkä voi tarpeeksi painottaa, kuinka tärkeää oikeanlainen sänky on. Erohan on ihan valtava! En olisi uskonut.

Me lähdettiin sängyn ostossa liikkeelle koosta, hinnasta ja laadusta. Rajasimme pois meidän mielestämme huonoimmat (ja kalleimmat) huonekaluliikkeet, jolloin kierrettäväksi jäi "ainoastaan" Asko, Sotka ja Isku. Halusimme kotimaisen ja 160cm parisängyn, ja jonka hinta olisi meidän lompakolle sopiva. Yläraja oli ehdottomasti 1000 euroa, joka sekin jo vähän kirpaisi sänkyjä testaillessa. Hyvä sänky kuitenkin maksaa itsensä useimmiten takaisin.

Ajateltiin, että sängyn valinta ja ostaminen olisi helppo nakki. No, arvata saattaa.. Jokaisessa liikkeessä tykästyimme kahteen eri vaihtoehtoon, jolloin vaihtoehtoja oli loppuen lopuksi vain 6. Valitseppa sitten siitä yksi, ja mielellään se parhain ja kestävin sänky.

Koska kaikki sängyt tuntuivat yhtä mukavilta, karsimme kalleimman vaihtoehdon pois eli Askon. Koska Iskusta meillä on hyvää kokemusta, päädyimme lopulta siihen liikkeeseen. Sitten tuli tehdä seuraava päätös - runkopatja vai jenkkisänky? Olin aina ajatellut, että runkopatja on kova. Sitä se ei todellakaan ollut, joka teki päätöksenteosta taas vaikeaa. Lopullinen valinta kääntyi kuitenkin jenkkisänkyyn, sillä a) se on vähän "luksusmaisempi" vaihtoehto, koska on korkeammalla ja b) yhtenäisen joustinpatjan takia sänkyyn ei pitäisi tulla rakoa, koska rungot ovat kuitenkin kaksi erillistä osaa. Ymmärtääkö kukaan? :D

Eli sänky mihin päädyimme oli Iskun Helmi jenkkisänky. Metallijalkojen sijaan halusimme tummat puujalat. Sänky on verhoiltu mustalla kankaalla, joka vilahtaakin yllä. Vaikka kangas onkin siistin näköinen, niin silti halusin valkoisen helmalakanan, jotta huone olisi (rumasta tapetista ja lattiasta huolimatta) edes muuten vaalea ja yhtenäisempi..

Tässä sängyssä ei pystynyt valitsemaan patjan kovuutta/pehmeyttä, vaan se oli vakio. Myyjä kuitenkin vakuutti, että meidän ikäisille ja painoisille tämä suht jämäkkä patja ja jousitus sopisi erinomaisesti. Näin viikon testailun jälkeen voin sanoa olevani samaa mieltä. Joka päivä sänkyä tulee kehuttua uudelleen ja uudelleen. Tilaa tuntuu myös olevan huomattavasti enemmän, kun reunat eivät anna periksi. Toivotaan, että voidaan olla samaa mieltä vielä useamman vuoden päästä.

Tässä siis jenkkisänky, jota voin oikeasti suositella! Kannattaa käydä testaamassa ja vertailemassa hintoja eri liikkeissä. :)