MIETTEITÄ TREENAAMISESTA + UUSI HARRASTUS

Lapsena harrastin jonkun verran. Halusin kokeilla eri lajeja, kuten tanssia, uintia, laskettelua ja lumilautailua, kuntosalia, taiji:ta.. Mikään muu ei ole kuitenkaan pysynyt elämässäni yhtä kauaa kuin kuntosalilla käynti. Kuntosalilla treenaamisesta tuli itselle mielekästä puuhaa joskus 15-vuotiaana ja nautin siitä edelleen. Toki on päiviä ja jopa kuukausia, kun kiinnostus on täys nolla eikä treeni maistu. Jostakin sitä kuitenkin aina saa uutta puhtia ja mielekkyyttä salille raahautumiseen. Toisaalta liikunta on aina ollut suuressa roolissa elämässäni, etten edes voisi kuvitella olevani liikkumatta. Jotain on aina pakko tehdä. 

Jos ja kun tulee jaksoja, ettei kuntosalilla harjoittelu kiinnosta, pidän päivän tai pari taukoa. Kovinkaan paljoa pidempää aikaa en kannata, sillä sitten salille lähteminen tuntuu entistä vaikeammalta. Tärkeintä on kuitenkin se, että tunnistaa, mistä välinpitämättömyys treenaamista kohtaan johtuu. Onko kyse vain sen hetken laiskuudesta vai oikeasta kiinnostuksen puutteesta tai väsymyksestä?

Miksi sitten treenaan? Käyn kuntosalilla puhtaasti sen tuoman hyvän olon vuoksi. En toisaalta voi kieltää, ettenkö liikkuisi myös ulkonäön takia. En halua laihduttaa enkä olla todella lihaksikas, vaan haluan pysyä näissä mitoissa. Olen nimittäin pitkästä aikaa löytänyt ihannepainoni ja -kroppani. Tietysti voisin aina olla laihempi ja timmimpi, mutta tällä hetkellä olen myös tyytyväinen näin. :) 

Savonlinnaan tullessa takaisin piti ensimmäisenä uusia kuntosalikortti.Tänä syksynä kuntosalimme hinnat olivat nousseet, mutta nyt oli tullut myös mahdollisuus hyödyntää kuntosalin tarjoamia ryhmäliikuntatunteja. 26 euron kuukausihinnalla pääsemme treenaamaan koska tahansa kahdella eri kuntosalilla sekä käymään erilaisissa jumpissa. Jokin inspis iski minuun ja pulitin kuntosalikortista yli puolet enemmän kuin viime vuonna. Tuli tunne, että halusin kokeilla ryhmäliikuntatunteja. Olisivatko ne kuitenkin "minun juttuni"?

Syyskuun alusta on kohta noin neljä viikkoa ja tässä sitä ollaan - edelleen innoissaan ryhmäliikuntatunneista! 4 x BodyPumppia, 1 x BodyAttack, 1 x RVP, 1 x BodyBalance ja 2 x Spinniä. Ehkä tästä huomaa, mitkä tunnit ovat iskeneet muhun eniten ;) Voin kertoa, että elämäni ensimmäinen pumppi oli suorastaan naurettava. Jouduin vetämään seuraavat 4 päivää särkylääkettä enkä ole ikinä kokenut niin suurta kipua käsissäni. Kuolettavan kivuliaat päivät. Huomio itselleni: älä ota muista mallia painoja valitessa :D

Vaikka mä koenkin, että saan treenistä usein parhaan tehon irti yksikseni, ovat ryhmäliikuntatunnit tuoneet mukavaa vaihtelua. Parasta on ehkä kuitenkin ollut se, että olen päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja saanut uuden kaverin. :)  

Missään tapauksessa tarkoitus ei ole syrjäyttää kuntosalilla treenaamista, vaan lähinnä rikastuttaa treeniä. Sitä löytää välillä ihan uusia lihaksia itsestä haha.. Joka viikko on tullut tehtyä 2 treeniä salilla ja 1-2 treeniä jumpissa. Luulen, että olen löytänyt itselleni passelin tavan liikkua. Ihanaa vaihtelua! 

Mikä on teidän lempparitapa liikkua?