TÄYTETYT BATAATIT

Meidän perheessä ruoka tehdään 80% joko jauhelihasta tai kanasta. Sen pohjalta lähdetään sitten "rakentamaan" päivän ruokaa. Milloin se on pastaa, pyöryköitä, laatikkoa tai vaikkapa keittoa. Pari viikkoa sitten halusin kuitenkin tehdä jotakin erilaista. En kanasta tai jauhelihasta. 

Googlettelin taas ja näin kuvan täytetyistä bataateista. Oli pakko kokeilla, koska a) ne kuulostivat tarpeeksi helpoilta tehdä ja b) bataatti on ihan törkeen hyvää. Muuntelin reseptiä omanmakuiseksi ja ei kun kaupan kautta kotiin ruoanlaittoon.

TÄYTETYT BATAATIT

  • 3 bataattia (ei kannata ottaa kaikkein suurimpia, sillä muuten täyte on 80% bataattia ;)
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • tuoretta chiliä oman maun mukaan, mikäli tykkää vähän tulisemmasta ruoasta
  • 150g Korpelan pippurikylki viipaleita
  • ananasmurskaa
  • juustoraastetta
  • aurajuustoa
  • mausteita (suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, sitruunamehua tms.)

1. Pese bataatit huolellisesti ja puolita ne. Laita 180 asteiseen uuniin noin tunniksi. Näin ne pehmenevät ja sisuksen kaivertaminen pois on helpompaa.

2. Pilko sipuli, chili sekä pippurikylki ja paista niitä pannulla. Näin saat kivan rapean pinnan pippurikylkeen.

4. Huuhtele ja pilko paprika. Yhdistä se ja sipuli-chili-pippurikylkiseos kulhossa. Mausta esimerkiksi suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja sitruunamehulla.

5. Ota bataatit uunista, kun ne ovat pehmenneet tarpeeksi. Kaiverra lusikan avulla bataatti ja lisää se kulhossa olevien aineksien joukkoon. Sekoita kunnolla.

6. Täytä bataatit täytteellä, lisää aurajuustoa, ananasta sekä juustoraastetta päälle. Paista uunissa vielä noin 15-20 minuuttia.

Bataattien kaveriksi sopii esimerkiksi raikas salaatti tai vaikkapa salsa.

Olisiko tässä yksi vaihtoehto huomiselle ruoalle? ;)