VALKOSUKLAA KUPPIKAKUT

Kuppikakkuja tulee tehtyä tosi harvoin. Yleensä, jos haluan leipoa jotakin, teen kakun. Kakussa on kuitenkin syötävää vähän liikaa kahdelle henkilölle, joten päätin tällä kertaa leipoa Valion sivuilta löytyviä valkosuklaa kuppikakkuja. Tässä ohjeessa taikina jätetään tarkoituksella aavistuksen "raa'aksi". Näin ne pysyvät ihanan mehevinä. Kokeilkaa, jos tykkäätte valkosuklaasta. :) 

Allaolevasta ohjeesta tulee noin 14 pientä kuppikakkua, joten seuraavalla kerralla myös puolittainen määrä riittänee kahdelle ihmiselle. 

VALKOSUKLAA KUPPIKAKUT 

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

Päälle voit laittaa esimerkiksi rahkaa tai tehdä oman kuorrutteen. Itse käytin laiskana (ja kokeilunhaluisena) Valion valmista mansikkarahkaa, joka osoittautui kuitenkin maultaan pettymykseksi.

  1. Hienonna haluamasi määrä (itse käytin 4 palaa) suklaasta rouheeksi ja jätä se hetkeksi odottamaan. 
  2. Sulata loppu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. 
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  4. Lisää vaahtoon munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää valkosuklaasula.
  5. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää taikinaan ja sekoita.
  6. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja ripottele suklaarouhetta pinnalle.
  7. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia. Älä paista liian kypsiksi!
  8. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut haluamallasi kuorrutteella tai tarjoile sellaisenaan. :)