VALKOSUKLAAUNELMA

En voi käsittää, että taas ollaan jo perjantaissa. Viikot menevät nykyään hujauksessa ohi. Tällä viikolla olen ollut mökillä yötä ja nauttinut alkuviikon lämpimistä päivistä. Lisäksi olen ollut mummon ja vaarin mökillä auttamassa parhaani mukaan kattorempan kanssa. Päivä venyi yli 10h mittaiseksi, joten arvatkaa olinko illasta ihan poikki. Muutama päivä sitten poski alkoi myös oireilemaan ja luulin aluksi, että kasvava viisaudenhammas on hiertänyt kunnon rakkulat suuhun. Tänään oli aamusta pakko soittaa hammaslääkäriin, sillä kipu tuntuu koko ajan ja säteilee jopa kaulalle. Syöminen ja puhuminen on yhtä tuskaa, joten sain ajan onneksi jo tälle aamulle. Hammaslääkäri totesi heti, ettei viisaudenhammas ole syypäänä, vaan olen purrut niin pahasti ihon rikki että poski on tulehtunut. :D Nyt on sitten viikon antibioottikuuri, joten eiköhän tuo tuosta..

Mutta itse asiaan! Tulin jakamaan näin viikonlopuksi erittäin herkullisen ja nopean jälkiruokavinkin. Bongasin reseptin Valion sivuilta, mutta muokkailin sitä hiukan.. :)

VALKOSUKLAAUNELMA (tästä tuli molemmille tuollaiset kulholliset)

  • 3 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 120 g valkosuklaata
  • marjoja oman maun mukaan (esim. vadelmia, mustikoita, viinimarjoja, mansikoita..)
  • (keksimuruja)

Aloita keittämällä kuohukerma kiehumispisteeseen asti. Ota kattila liedeltä pois ja sekoita joukkoon valkosuklaapalaset. Lisää vaniliinisokeri ja jugurtti. Sekoita huolella. Kaada jälkiruokakippoihin ja laita ne jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Lisää marjat (+keksimurut ja muutama suklaapalanen) ennen tarjoilua.

Ihanan makeaa, mutta samalla raikasta marjojen ansiosta! :)