VERIAPPELSIINI-VALKOSUKLAAUNELMA

Erilaiset jälkiruoat ovat aina olleet heikkouteni, sillä mielestäni ne kruunaavat hyvän aterian. Rakastan kaikkea raikasta, mutta myös suklaiset jälkiruoat vievät kielen mennessään. Tällä kertaa halusin yhdistää nämä maut - raikkaan ja suklaisen. Tässä reseptissä raikkauden tuo veriappelsiini, jonka happamuus ja mehukkuus toimivat erinomaisesti valkosuklaan kanssa.

Veriappelsiini on monille vielä melko tuntematon hedelmä, mutta nykyään sitä löytyy useimmista ruokakaupoista. Hedelmänä se on mielettömän mehukas ja aavistuksen kirpeä. Tiesitkö muuten, että veriappelsiini on herkullisen makunsa lisäksi kaikkein C-vitamiinipitoisin sitrushedelmä? Valitettavasti se on kuitenkin ainoastaan alkuvuoden satokausituote, joten suosittelen kokeilemaan tätä yksinkertaista, mutta suussa sulavaa jälkiruokaa vaikka jo heti viikonloppuna :)

VERIAPPELSIINI-VALKOSUKLAAUNELMA

4 annosta

1 dl kuohukermaa

140 g valkosuklaata

2 dl turkkilaista jogurttia

2 veriappelsiinia

Koristeluun esimerkiksi suklaarouhetta ja veriappelsiiniviipaleita

Tähän reseptiin tarvitset ainoastaan neljää eri raaka-ainetta, joten valmistuskin käy käden käänteessä:

  1.  Kiehauta kattilassa kuohukerma ja sulata valkosuklaa pienempinä paloina joukkoon.
  2. Sekoita ja laita sivuun hetkeksi jäähtymään.
  3. Kuori kaksi veriappelsiinia ja soseuta ne sauvasekottimella.
  4. Kun kermasuklaaseos on jäähtynyt, yhdistä joukkoon soseutetetut veriappelsiinit ja turkkilainen jogurtti.
  5. Sekoita ja annostele valmiiksi jälkiruokakulhoihin.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi suklaarouheella ja ohuilla veriappelsiiniviipaleilla. Halutessasi voit korvata veriappelsiinin käyttämällä tavallista appelsiinia.