VIIKONLOPPURUOKA: PULLED PORK BBQ-KASTIKKEELLA

Syksyisin ja talvisin tulee valmistettua enemmän pataruokia. Viime viikonloppuna halusin tehdä pulled porkia, jota en ole ikinä  itse valmistanut alusta loppuun saakka. Ruokana se on kuitenkin edullinen ja erittäin monipuolinen. Sopii syötäväksi sellaisenaan, perunamuussin kanssa tai vaikkapa tortillojen tai hampurilaisten välissä. Valmistaminen on yksinkertaista ja helppoa, mutta kypsyminen vaatii aikaa. Sen takia sanoisin, että viikonloppuruokana erinomainen valinta! Kokeilkaa vaikka tulevana viikonloppuna. :) 

TARVIKKEET

Pulled pork

  • kassleria 1-2kg (riippuen syöjien määrästä)
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta chiliä
  • mausteita (meri)suolaa ja mustapippuria)

BBQ-kastike (arvioidut määrät kilon kasslerille)

  • iso loraus valmista BBQ-kastiketta
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl savupaprikajauhetta
  • tuoretta chiliä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl etikkaa

1. Ota kassler huoneenlämpöön noin tuntia ennen uuniin menoa, ja hiero lihan pintaan merisuolaa ja mustapippuria.

2. Kuori ja pilko sipulit lohkoiksi. Käytä chiliä oman maun mukaan.

3. Sekoita BBQ-kastiketta varten kaikki ainekset kattilassa ja keitä sitä noin 15 minuuttia.

4. Laita sillä aikaa valurautapata kylmään uuniin ja anna uunin lämmetä 150 asteeseen.

5. Ota valurautapata uunista. Lisää pohjalle nokare voita, sipulilohkot, pilkotut chilit sekä kassler. Kaada puolet BBQ-kastikkeesta kasslerin päälle. Anna kasslerin kypsyä hitaasti 150 asteisessa uunissa 3-5 tuntia (riippuen lihan koosta).

5. Revi kassler kahdella haarukalla.

7. Sekoita loppu BBQ-kastike ja revitty nyhtöpossu keskenään. Paista lopuksi vielä hetki uunissa, niin että maku syvenee.

Tarjoile esimerksi hampurilaisten välissä, bataattiranskalaisten tai perunamuussin kanssa. Jos lihaa jää seuraavallekin päivälle, voit käyttää lopun vaikka pizzan täytteenä.

Jos teiltä puuttuu ruokaideat viikonlopulle, niin tässä olisi oiva vaihtoehto! :)