VINKKEJÄ KREETALLE MATKUSTAVALLE

K-Raudan lahjakorttien arvonta on suoritettu ja voittajiin olen ollut Facebookin kautta yhteydessä. Kiitos kaikille osallistujille ja onnea vielä voittaneille! :)

Minkälainen on Kreetan hintataso? Paljonko maksaa kahden hengen illallinen ravintolassa? Mitkä ovat Hanian tai sen lähiympäristön parhaat ravintolat? Mitä kauppoja Haniasta löytyy?

Tänään ajattelin laittaa omakohtaiset kokemukseni ja tekemäni huomioni jakoon. Mikäli siis suunnittelet matkaa Kreetalle (tai tarkemmin ottaen Haniaan/sen lähiympäristöön) kannattaa jatkaa lukemista! 

 • Mikäli löytyy rohkeutta vuokrata jokin ajoneuvo, niin suosittelen sitä ehdottomasti. Me vuokrattiin auto yhdeksi päiväksi, ja tuosta tuli ehdottomasti yksi loman kohokohdista. Näimme niin paljon enemmän - myös sitä aitoa Kreetaa. Parasta oli pysähtyä syömään tai ihastelemaan maisemia johonkin pieneen kylään, jossa ei ollut kuin muutama hassu turisti meidän lisäksemme. Autonvuokraus maksaa halvimmillaan noin +-40 euroa per päivä (riippuen toki autosta ja vuokrauspaikasta). Ps. Muista tarkistaa, että hintaan kuuluu täysi vakuutus.
 • Jos kaipaat suht rauhallista rantaa, älä suuntaa Elafonissin rannalle (ainakaan pahimpaan turistiaikaan). Käytiin autolla katsomassa tämä kuuluisa Elafonissin hiekkaranta, ja olihan se kaunis, mutta se ihmispaljous oli järkyttävä. Suosittelen siis ennemmin etsimään jonkun ei-niin-kuuluisan rannan. Itse en ainakaan lähtisi tuonne millekään järjestetylle retkelle, jotka vielä ovat yllättävän kalliita.
 • Kahden ihmisen ruokailut (alku- ja pääruoka sekä juomat) maksoivat yleensä noin 25-35 euroa. Alkuruoat maksoivat usein 2-10e, pääruokia löytyi puolestaan 10 euron molemmin puolin. Ruokajuomia on ihan eurosta ylöspäin. Usein talo tarjoaa jotakin pientä makeaa maksamisen yhteydessä. Ravintoloita on myös yllin kyllin.

5 kokemisen arvoista ravintolaa:

 • Esperides, Kato Stalos. Edullinen rantabaari, josta sai erinomaisia burgereita ja pastoja.
 • Roka, Agia Marina. Agia Marinan keskustasta noin 1km vuoristoon päin oleva perinteinen kreikkalainen ravintola.
 • Phyllo, Hanian vanhakaupunki. Mielettömän hyvät pizzat mukaan (paikan päällä on muistaakseni vain muutama pöytä) noin 3-6 eurolla, riippuen täytteistä.
 • Koupes, Agia Marina. Laaja valikoima, erittäin maukkaita ruokia. Todella tunnelmallinen ja romanttinen ravintola.
 • Italiana, Agia Marina. Täältä me otettiin yksi ilta pizza mukaan, kun ravintolassa ruoat olivat pienoinen pettymys. :D Ihan törkeen hyvät pizzat pizzauunissa tehtynä.
 • Bussilla liikkuminen on helppoa ja edullista. Esimerkiksi bussimatka Kato Staloksesta kestää noin 15 minuuttia ja maksaa 1,80e. Taksilla liikkuminen on siis vähän turhaa, kun bussit kulkevat niin kätevästi.
 • Lentokentältä pääset bussilla Hanian keskustaan noin 4 eurolla, kun taas taksi maksaa yli kolme kertaa enemmän.. Kato Staloksesta taksi lentokentälle olisi maksanut lähemmäs 40 euroa.
 • Haniasta löytyy hyvä valikoima vaate- ja kenkäkauppoja. On niin kreikkalaisia liikkeitä kuin myös maailmalla tunnettuja ketjuja, kuten Sephoraa, Bershkaa, Zaraa, Pull & Bearia ja H&M.. Ps. Huomioi, että osa liikkeistä on suljettuna muutaman tunnin verran iltapäivisin.
 • Katsomisen arvoisia "nähtävyyksiä" ovat Hanian vanhakaupunki ja kauppahalli, Agia Sofian luola (vaatii autonvuokrauksen) sekä vuoristokylät. Kannattaa ehdottomasti kävellä paljon ja mielellään myös sivukujilla, joista voi löytyä vaikka minkälaisia helmiä :) Me hypättiin bussista pari pysäkkiä aiemmin pois ja päädyttiin parin paikallisen papan seuraksi juomaan kahvia. Ei paljoa muita turisteja näkynyt..
 • Katumarkkinat ovat Haniassa useamman kerran viikossa. Sieltä voit löytää edullisesti hedelmiä, kasviksia ja muita kreikkalaisia herkkuja.

Huippua maanantaita ihanat! ☀️