10 ideaa joulukorttiaskarteluun

Viimeöinen lumipeite kruunasi joulunodotuksen! Nyt jos koskaan on hyvä hetki keittää glögit ja antaa joulukorttiaskartelun viedä.

Jos aikaisemman postauksen perusteella jäit vielä harkitsemaan Big Shot -kuvioleikkurin hankkimista, uskon vahvasti, että seuraavat kymmenen kuvaa vievät pohtijalta varpaat suusta. Big Shot -kuvioleikkuri on jokaisen arkartelijan unelma, joka monikäyttöisyydellään ja valmiiden kuvioiden tuhansilla käyttömahdollisuuksilla maksaa itsensä ilolla takaisin http://starbox.fi/sokeristory/kirje-joulupukille-big-shot-kuvioleikkuri

Aloitan omalla joulukorttilempparillani: haaveileva tonttu! Mitä lie tontun mielessä liikkuukaan...talviyönä...tähteä katsoessa... Kuusi on tehty Big Shot -kuvioleikkuriin sopivalla kuusistanssilla, samoin sininen tausta. Tonttu töppösineen on leikattu askarteluhuovasta. Aita on hammastikuista ja lumihiutaleet kuviolävistäjän aikaansaannoksia. Tarratyynyillä itse kohteen saa mukavasti irti taustakartongista (esim. hyvänjouluntoivotus).
Sanotaan, että "less is more", ja tämän kortin kohdalla se todellakin pitää paikkansa! Valkoiset kuusistanssilla leikatut puut valkoisella helmiäiskartonkipohjalla eivät paljoa ympärilleen vaadi. Koristesolki ja pätkä nauhaa - siinä onnistumisen avaimet.
Ihana, perinteinen askartelukortti! Big Shotilla voi leikata myös huopaa, mutta tämän kortin tortut on leikattu "vanhanaikaisesti" Fiskarsin harkkosaksilla :) Nuo napit löysin kirpparilta ja istuvat korttiin kuin nenä päähän! Tausta on tehty pienestä kakkupaperista.
Syksyllä tein varsinaisen kirppislöydön, kun sain kaksi kansiollista vanhoja joulukortteja hintaan 6e :) Tässä kortissa olen ottanut piparkakkustanssilla kuvion vanhasta joulukortista. Joulutähti on samoin stanssilla tehty. Taustaa elävöittämään valitsin pätkän kangaskaupasta ostettua pitsinauhaa.
Korttikuvia on tänä jouluna joka lähtöön! Ja värimaailmakin hivelee silmää. Kulmassa vaahtomuoviruusuja ja oksastanssilla leikattuja "lehviä". Pitsinauhat antavat mukavan viimeistellyn silauksen kortteihin.
Stanssatut joulupallot tarraketjuissaan. Lumihiutaleet on samoin Big Shotilla leikattuja.
Stanssattuja lumihiutaleita ja tarrakuusia. Korttiin saa elävää kolmiulotteisuutta liimaamalla tarran kartongille ja leikkaamalla tarran ääriviivoja pitkin tarra omaksi muodokseen. Tässä siis kuusia. Tarratyynyjä on monenkorkuisia käyttötarkoituksesta riippuen. Valkoinen taustasuorakaide on myös stanssattu.
Näitä jo vähän vanhempia, leikattavia 3D-kuvakortteja, näkee enää harvemmin. Liekö syynä leikkaamisen suuritöisyys vai se, ettei kuvia enää ole saatavilla samalla tavalla kuin vielä 10 vuotta sitten. Onko siitä jo niin kauan.... Hyvän Joulun toivotus on tarra ja sitä kehystävät havunoksat on tehty kuvioleikkurilla.
Häivähdys punaista.... Pitsinauhoilla saa ihmeitä aikaan - niin tälläkin kerralla. Korttikuvan alle stanssattu tausta ja joulutähti kulmaan. Tänä jouluna olen ihastunut kulta- ja hopeatarroihin ja eräskin paketti on pakertaessa kulunut :) Samoja tarranauhoja voi käyttää myös pilarikynttilöiden somisteena (kunhan ei polta itse nauhaa).
Tässä korttikuvakortissa on värit kohdallaan! Valkoista, ruskeaa ja juuttinarun rosoisuutta. Kuvan alla oleva stanssi saatavilla Käsitellen-puodista, samoin upeat korttikuvat! Suora linkki stanssiin alla!

Linkki stanssiin https://www.kasitellen.fi/fi/tuote/13360109

Alimmassa kortissa on käytetty Käsitellen-puodista saatavaa korttikuvapakettia Winter Feelings:

Pienenä vinkkinä: Käsitellen-puodista löytyy myös upeita kuusistansseja https://www.kasitellen.fi/fi/tuote/12228304

Sitten ei muuta kuin klikkaamaan Käsitellen-puodin verkkokauppaan https://www.kasitellen.fi/fi ja tilaamaan itselle joulukauden ihanimmat lahjat!