Ardbeg-sinappi saa makkaran maistumaan!

Sinä päivänä, kun aloitat yhteiselämän viidennen polven kantamikkeliläisen kanssa opit myös, mikä ero on makkaralla ja Makkaralla. Kaikki tiet vievät Portille ja makkarahihnan äärelle. Hieman yliyleistäen voi näet todeta, että jokainen itseään kunnioittava mikkeliläinen on aloittanut työuransa Portin makkaratehtaalta: pakkaamosta tai leikkaamosta. Hiljainen yhteisen ymmärryksen hetki jaetaan viimeistään siinä vaiheessa, kun ex-kollega muistelee, miltä tuntui polkaista kesähelteellä tehtaalle ja pukea talvikamppeet päälle - sellaista se on, kylmiöolosuhteissa työskentely.

Kyllä. Meillä tiedetäään, missä menee makkaran ja Makkaran ero. Kaksikymmentä vuotta intensiivikurssia ei ole kuitenkaan tehnyt minusta asiantuntijaa, joten mätän suuhuni jauhomakkaraa ja kerta toisensa jälkeen muistan muistuttaa, miten siinä on niin mukava ja tasainen suutuntuma.

Siinä vaiheessa, kun tarina makkaramassaan laitettavista aineksista alkaa, työnnän sormet korviin ja aloitan jonkinlaisen älämölön. Tieto ei lisää tuskaani, vaan avaan toisenkin jauhomakkarapaketin.

Mutta yhdestä makkara-asiasta olemme samaa mieltä: hyväkin kyrsä nousee potenssiin arvaamattomaan kunnon sinapin kera. Olemmepa vielä yhtämielisiä maustakin: Ardbeg!

Vanha kunnon Ardbeg-sinappi (ei heikkomakuhermoisille)

Ohjeesta saat vähän reilut kaksi pilttipurkillista tuhtia tavaraa

1 dl Colemans-sinappijauhetta

1 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

2 munaa

1-2 rkl Ardbeg-viskiä (itse laitan 2)

Laita kaikki muut ainekset paitsi viski kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, ota kattila liedeltä ja lisää viski. Sekoita ja purkita. Anna vetäytyä kylmässä pari päivää ja laita grilli kuumaksi. Nauti :)