Arjen superfoodia eli purjo-peruna-linssikeitto

Näin pääsiäisen alla on hyvä hetki ottaa pari päivää vähän kevyemmin ja keittää kattilallinen herkullista purjo-peruna-linssikeittoa. Meidän perheessä tämä keitto on jo useana vuotena toiminut joulunpyhien arkilaskuna, mutta uskoisin, ettei maku näin kevään korvalla aikanaan heikkene :) Eikä koko kattilallista tarvitse syödä kerralla, sillä sopan maku vaan paranee seuraavalle lämmityskerralle. Ohje on kotoisin appiukon aarrearkusta :)

Purjo-peruna-linssikeitto

2 purjoa (pääasiassa valkoista osaa)

4 rkl öljyä

n. 1 litra kuorittuja ja kuutioituja perunoita

2-3 l vettä

4 dl punaisia linssejä

2 kasvisliemikuutiota

Mausteita maun mukaan: timjami, rosmariini, basilika, paprika, valkosipuli, suola ja pippuri. Timjami ja rosmariini antavat keittoon sen oikean maun! Suolan lisääminen kannattaa tehdä vasta maistamisen jälkeen.

Valmistus:

Kuullota ohueksi suikaloidut purjosipulit öljyssä. Siirrä sipulit kattilaan ja lisää perunalohkot ja vesi.

Anna kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä.

Huuhtele punaiset linssit siivilässä ja lisää ne keittoon.

Anna kiehua n. 15-20 min välillä sekoittaen.

Lisää mausteet ja nauti vaikka tuoreen peltileivän kanssa!

Ihania kokkailuhetkiä!