Eskarin kanssa kyökissä eli jauheliha-kanttarellimunakasrulla

Pienen eskarilaisemme kanssa kokatessa ei pääse pitkästymään. Munat räsähtävät kahteen osaan alta aikayksikön ja jos hetkeksi selkänsä kääntää, takuulla sattuu ja tapahtuu. Pienessä paketissa on runsaasti kekseliäisyyttä :)

Munakasrulla on hyvä yhteiskokkausvaihtoehto jo senkin takia, että niitä rikottavia munia riittää. Ja paistettavaa jauhelihaa. Korkeareunainen kasari on aloittelevan kokin (ja ennen kaikkea jälkien siivoojan) etu.

Munakas

7 munaa

3 dl maitoa

2 dl islantilaista jogurttia (tai ihan vaan maitoa)

2 dl vehnäjauhoja

sopiva ripaus suolaa

Riko munat kulhoon, sekoita rakenne rikki ja lisää muut aineet. Kaada munakas leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin vartin verran. Kun munakas on kypsä, keikauta se kääretortun tapaan nurinniskoin toiselle leivinpaperille jäähtymään.

Täyte

400 g jauhelihaa

2 dl esikypsytettyjä pakastekanttarelleja

hyvä pätkä kurkkua

1-2 suippopaprikaa

1 punasipuli

2 dl ranskankermaa

200 g ruohosipulituorejuustoa

mausteita (pippuri, valkosipuli, yrtit, paprikajauhe, jauhelihamauste, suola)

Paista jauheliha, kanttarellit ja punasipuli pannulla ja mausta seos sopivaksi. Pilko kurkku ja paprikat pieneksi ja sekoita jauhelihaseokseen. Lisää tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä täyte munakaslevyn päälle ja käännä rullaksi. Kyytipoikana maistuu raikas vihersalaatti.

Ihania kokkaushetkiä!