Euron farkut, rakkaudella: Pehmosydän

Itse itseäni toistaen totean jälleen kerran, että rakastan kirpputoreja. Euron löytöjä ja kahden oivalluksia. Tällä kertaa matkaan tarttui kahdet farkut, euron kipale. Hankintakriteereiksi muodostuivat maanmainiot takataskut, eläväpintainen sininen väri ja leveät lahkeet. Kahdella eurolla paljon materiaalia.

Sprinttihiihtojen nostattamaa penkkiurheilukuumetta lievittääkseni askartelin aamutuimaan farkkukangassydämen. Ystävänpäivähenkeen. Ja mikäs se oli askarrellessa, olimmehan tehneet koirulin kanssa aamulenkin jo heti viiden jälkeen. Ei ollut kamalasti jäällä tungosta, ihan sai rauhassa koira kirmata :)

Farkkusydämen askartelu on helppo ja nopea juttu, kunhan otat huomioon pari asiaa: valitse leikattavista farkuista kohta, jossa ei ole liian montaa kerrosta farkkukangasta päällekkäin. Etuosan vetskarikohta oli ostamieni farkkujen makein kohta, mutta säälin ompelukonetta: ei mene pakka läpi. Käsinommellessa olisin tarvinnut suutarin työkalut (tai jättiannoksen kaurapuuroa).

Farkkusydämen haastavin ja helpoin kohta on sopivan sydänmuodon löytäminen. Pitkästi alas ja pulleasti ylös? Makuja on monia, joten antaa mennä siitä, mistä tie on suorin. Itselleni tärkeintä oli tiettyjen yksityiskohtien saaminen osaksi sydäntä, joten mallasin sydämen muodon tarkoitukseen sopivaksi:

Ps. pepputaskusydän odottaa vielä ompelukoneen vieressä...

Leikkaa farkkujen lahjeosasta toinen saman kokoinen sydän taustakappaleeksi. Mikäli haluat sydämeen esimerkiksi pitsinauhan, se kannattaa asettaa oikealle paikalleen samalla kun ompelee sydämen etu- ja takakappaleet yhteen:

Tässä kohdassa oli iskea valinnanvaikeus: ostin AmandaB:n loppuunmyynnistä kolme mielestäni täydellistä pitsirullaa ja väriensä puolesta kaikki olisivat sopineet tähän työhön....

Toinen juttu, mikä ennen saumojen surauttelua kannattaa huomioida, on mahdollisen ripustuslenkin kiinnittäminen. Jos sydämeen haluaa lenkin, joka on tukevasti yläsaumassa kiinni, kannattaa se asetella paikalleen jo tässä vaiheessa:

Sitten ei muuta kun sydämen puoliskot oikeat puolet vastakkain, reunat nuppineuloilla kiinni ja ompelukone surisemaan. Jätä sydämen toiselle sivulle 5-10 cm aukko, josta saat sydämen käännettyä ja vanut sisälle. Ja mitä enemmän kerroksia, sen pitempi kääntöaukko....

Kun olet täyttänyt sydämen, neulo täyttöaukko kiinni käsin pienillä pistoilla. Koristele sydän mieleiseksesi :)

Farkkujen vetskarikohta jäi vielä odottamaan aikaa parempaa..... Tulisikohan siitä laukku....  Kukkaro...

Ihania askarteluhetkiä!

Ps. Onko tällaisen sydämen tekeminen askartelua vai käsitöitä? Ompelukone, kyllä, se viittaa käsitöihin, mutta kuumaliiman käyttö ("Only"-merkki) ja muut pesua kestämättömät kilkkeet viittaavaat askarteluun. Mene ja tiedä, matka on tärkeintä, tässäkin asiasa :)