Eväsretkellä Anjan puistossa

Eväät reppuun, lapset takapenkille ja mummi herkkuineen matkan varrelta mukaan - siinä tiivistettynä meidän keskiviikkoisen ex-tempore kesälomareissun askelmerkit. Kohteeksi Anjan puisto ja matkalukemiseksi koirarotujen pikkujättiläinen. Toiset suunnittelevat ja valmistelevat, me menemme sinne, minne nenä kulloinkin näyttää. 

Koska idean ja kotoalähdön välillä oli kuitenkin rapiat puoli tuntia, ehdimme lasten kanssa panostaa myös eväisiin. Sen suurempiin kohotteluleivonnaisiin ei nyt aika riittänyt, mutta jääkaappia penkaisemalla löysimme mukavat ainekset pitkiin coctailtikkuihin: lihapullia, rypäleitä, juustoa, kurkkua ja luumutomaatteja. Nakkia ei löytynyt sen enempää omasta kuin naapurinkaan jääkaapista, joten näissä tikuissa ei ole sitä nakkia :)

Coctailtikkujen valmistus hoitui käden käänteessä, olihan minulla käytössä maan mainioimmat apuvoimat. Pieni päänraapimisen hetki oli siinä vaiheessa, kun piti löytää sopiva säilytysastia pitkille grillitikuille. Hetken leivontakaappia pengottuani oivalsin, että pitkulainen leipävuoka on tarkoitukseensa mitä osuvin - vai mitä olet mieltä?

Ja sitten mummi kyytiin ja pienen punaisen keula kohti Anttolaa. Olemme käyneet kerran aikaisemminkin Anjan puistossa, viisi vuotta sitten, ja tuon tuttavaperheen kanssa taitetun reissun kohokohta oli valtavan suuri sika, joka olla möllötti karsinassaan. Saapa nähdä, mitä nyt löytyy :)

Kuvien kautta kohteeseen. Anjan puistossa ei ole mitään opastusta/opasteita, joten kuvatkaan tuskin tekstejä kaipaavat. Sukelletaan siis suorin vartaloin ja sopivasti kerien vehreään puistoon :)

Retkipäivämme paras osuus eli eväiden syönti :)

Poistullessa lipaisimme jäätelöt Kirkonvarkauden kioskilla.

Että sellainen retkipäivä meillä. Mitenkä teillä?

Sitten ei muuta kun iloista juhannuksenodotusta ja paljon kärsivällistä mieltä mukaan marketteihin. Tänään ostoskärryt kolisevat ja lapsia saa napata turvaan niiden stressaantuneiden juhannuksenviettäjien tieltä, joille juhlajärjestelyt ovat "niin maan perkeleen iloinen asia". Juu, sinne kaaokseen mekin olemme suuntaamassa, tosin ilman kiirettä ja kouhkaamista. Ensin on kuitenkin vilkaistava Suurmarkkinat, ihan vain urheiluhengessä.

Kesälomaterveisin Mikkelin kotiseutumatkailijat :)