Gluteeniton hiekkakakku

Sydämellinen, suussasulava ja vieläpä gluteeniton hiekkakakku on yksi lempparileivonnaisistani. Se on maistuvainen, kohtalaisen nopea valmistaa eikä vaadi erikoisaineksia.

Kakkutaikina:

200 g voita

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl perunajauhoja

2 dl kookoshiutaleita

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistus:

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen napakasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Pese sitruuna huolellisesti, raasta pintakuori ja purista sitruunasta mehut. Lisää ne taikinaan. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleistettuun (tulikohan tuo nyt oikein....korppujauhotettuun....kookoshiutaleistettuun....niin tai näin) ja paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa n. 50 min. Jos päädyt tekemään kuvanmukaisen sydänkuivakakun, tee puolitoistakertanen annos taikinaa.

Ihanaa viikonloppua! Aurinko paistaa ainakin täällä Mikkelissa ja kohta pääsemme nauttimaan Mikkelin teatterin esityksestä "Saikkua, kiitos".