Gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja erityisen maukas näkkileipä

Kävimme eilen illalla lastenkutsuilla. Pöytä notkui toinen toistaan ihanampia herkkuja, mutta yksi oli tällä kertaa ylitse muiden: näkkileipä!

Herkullisen maun lisäksi näkkileipä on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen.

Näkkäri:

3 dl siemeniä (itse laitoin 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä ja 1 dl kuorittuja kurpitsansiemeniä)

1 rkl psylliumia

2 dl kiehuvaa vettä

½ dl öljyä

½ - 1 tl suolaa

3/4 dl mantelijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja levitä seos leivinpaperoidulle pellille. Levittäminen onnistuu ihan lusikalla tai sitten voi käyttää apuna toista leivinpaperia (ja tasata massa papereiden välissä). Halutessaan pinnalle voi ripotella sormisuolaa.

Paista 160 asteisessa uunissa tunti (itse paistoin noin 50 min ja sain mieluisaa).