Hellepäivän helpot vadelma-valkosuklaamuffinit

"Äiti, tällä kertaa me leivomme muffinssit itse!", ilmoitti poikatrio, ja esitteli jälleen kerran upeaa vadelmasaalistaan. Muutama päivä sitten kerroin poikaporukan vattutempauksesta, jossa he vaivihkaa ja puolihuolimattomasti saivat äidin leipomaan vadelmapiirakkaa ja kutsumaan vieraat kahveelle. Tällä kertaa - kyllä, taas oli kestien paikka - vieraille oli poikien omien muffinien lisäksi tarjolla myös lentonäytös. Koska jokaisen omakotitalon perusvarustukseen kuuluu taitettavat tikkaat, ei katon lumiesteeseen jäänyt helikopterikaan ollut ongelma.

Palataan vielä hetkeksi itse leipomistehtävään. Täytyy kyllä sanoa, että hyvin pojat työstä selvisivät. Alkuperäisestä vielä hieman kasvaneen vierasmäärän ansiosta teimme tuplataikinan ja oli hauska nähdä, miten tasapuolisesti pojat jakoivat tehtäviä keskenään. Ainoastaan munien kohdalla meinasi tulla tenkkapoo: kuka saa rikkoa kaksi munaa! Onneksi jäljellä oli vielä rasva ja maito, joten kaikille kyllä riitti mitattavaa ja kulhoon kaadettavaa :)

Tässä välissä on ihan pakko ottaa kantaa: antakaa lapsille mahdollisuus tehdä ja tohottaa! Liian paljon kuulee valitettavan, miten lapset vain istuvat päivät pitkät koneidensa ääressä ja miten jo perheen pienimmilläkin on havaittavissa "älypuhelinniskan" oireita. Milloin viimeksi Sinä itse vanhempana olet heittäytynyt johonkin höpöön mukaan? Järjestänyt terassikahvikutsut, sillä sisällä on kaaos eikä helteellä viitsi siivota? Hyörinyt ja pyörinyt tuntitolkulla tivolilaitteissa ja vesipuistossa, vaikka taatusti tähdellisempääkin tekemistä olisi tarjolla?

Tilaakin riittää, kun ei krantuksi ryhdy. Onneksi emme heittäneet vanhaa terassikalustoa menemään, vaikka niin suunnittelimmekin. Kinkkarat tuolit ja auringonhaalistama pöytä ovat toimineet erinomaisena lapsisaarekkeena ison puun varjossa. Ei tarvitse huolia, josko mehumuki kaatuu tai tussi menee paperista läpi. Se on elämää. Jälkien jääminen.

Ja sitten itse muffineihin :)

Vadelma-valkosuklaamuffinit (10-12 kpl)

100 g valkosuklaata

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

75 g voita

1 dl maitoa

2 dl metsävadelmia

Koristelu: suklaata, vadelmia ja punaherukkapensaan lehtiä

Rouhi valkosuklaa pieniksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi, munat, maito ja metsävadelmat. Sekoita sekaisin, mutta vältä turhaa vatkausta. Laita taikina pursotinpussiin ja jaa se taikina tasaisesti n. 10-12 muffinivuokaan. Voit myös lusikoida taikinan vuokiin. Paista muffineja 200 asteessa noin 12-15 eli pinnaltaan vähän rusehtaviksi.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, koristele ne. Sulata muutama pala suklaata minigrip-pussissa mikrossa ja leikkaa suklaan pursottamista varten pieni lovi pussin kulmaan. Näin myös pienempi kokki saa siistin koristelujäljen. Ripottele suklaan päälle metsävadelmia. Voit käyttää koristelussa myös erilaisia syötäväksi kelpaavia lehtiä ja yrttejä. Tomusokerilla saa kauniin pinnan leivonnaisille.

Myönnetään, näiden muffineiden koristelu jäi äidin hommaksi, sillä pojat valitsivat mieluummin tehtäväkseen tarjoilujen pöytäänkantamisen :)

Ihania kesäisiä leivontahetkiä!

Ps. Uteliaisuus iski ja menin itsekin poikien vattuapajille. Ihan hyvältä näyttää, aamuisen koiranulkoilutuslenkin saalis! Reilut kolmisen litraa luonnon omaa superfoodia ja arvokkaat kävelymetrit kaupan päälle :) Eikä nämä vadelmat viimeisiksi jääneet...