Helsinkipäivän konsertti, ihastuttava Porvoo ja jotain, mitä meiltä Mikkelistä puuttuu

Ne on ihmeellisiä nuo naimahommat, sillä ne avaavat ovia ihan uusiin maailmoihin. Kun siskolikka löysi elämänsä rakkauden Porvoosta, oli selvää, että tuohon kaupunkiin tulisin jossain vaiheessa tutustumaan astetta syvemmin. Ja onhan sitä tullutkin, tutustuttua.

Porvooseen on helppo ihastua. Merenrannan läheisyys, kaupunkia halkova joki ja vanhankaupungin tunnelma ovat asioita, joita ei sisämaassa koeta. Kauniina kesäaamuna ne iskevät suoraan sydämeen. Viime keskiviikkona istuimme yhdentoista aikaan siskon kanssa Brunbergin liikkeen edessä olevalla penkilla, litkutimme lakritsijäätelöä ja heittäydyin turistifiilikseen. Tunsin todellakin olevani lomalla.

Ja mikäs se oli fiilistellessä. Edellisenä iltana olimme nauttineet kunnon musiikista Radio Suomipopin Helsinki-päivän konsertissa Kaisaniemessä, Elastinen iski suoraan tajuntaan ja JVG räjäytti loputkin tunteet pintaan. Kaunis kesäilta, hyvä seura ja 50 000 muutakin samassa paikassa jakamassa nämä hetket.

Ihana Jenni Vartiainen

Koska Helsingin ja Mikkelin välillä ei enää myöhäisillasta ole julkista liikennettä, löysin siis itseni yöpymisreissulta Porvoosta. Aikaa oli, joten jäätelön litkuttamisen lisäksi ehdimme aamutuimaan kiertää myös joenrantaa ja nauttia vanhan kaupungin tunnelmasta.

Suomalaisen muotoilun herkkukauppa - aivan ihastuttava ikkunateksti!
Superherkullista jäätelöä - mikä siinä sitten kesäaamuna keikkaillan jälkeen maistuikaan :)
Tuliaisten ostospaikka :)

Entä mitä meiltä Mikkelistä sitten puuttuu? Tämä:

Paperipilven sisäänkäynti....

Hyvän palvelun askartelukauppa. Siis sellainen asiantuntijaliike, kanssa-askartelijan putiikki, jossa tervehditään sisääntulijaa (tämä on toki ihan asiakaspalvelun perusjuttuja), kysytään, miten voin olla avuksi ja myydään asiakkaalle selaistakin, minkä olemassaolosta saatikka hankinnasta ei sisäänastuessa ollut aavistustakaan.

Ja niin siinä kävi, että ihan vain katselemassa ollut asiakas jätti putiikkiin muutaman kympin. On se nimittäin sellaista herkkua, kun Marianne Desingnin stansseja löytyy jostain liikkeestä hyllytavarana! Mukaan lähti myös korttiaskarteluun sopivia helmiä ja stanssiharja, jollaisesta ei ollut ennen kuullutkaan. Mutta perustelut tuotteelle olivat sitä tasoa, ettei harjaa (viimeistä lajiaan) kerta kaikkiaan voinut jättää hyllyyn. 

Kyllä se on niin, että asenne ratkaisee. Askartelukurssejakin pitävä yrittäjä ja kertoi avaavansa lähiaikoina nettikaupan ja toivotti samalla tervetulleeksi myös sinne. Ei tarvitse kahdesti kehottaa :)

...ja kadunpuoleinen ikkunarivi

Että sellainen Helsingin ja Porvoon reissu tällä kertaa :) Sellainen yksityiskohta pitää vielä mainita, että tein poistulon Helsingistä Mikkeliin paikallisbussilla eli Savonlinjalla. Olipa muuten melkoinen yllätys, kun nettikaupassa matkan hinnaksi jäi vaivaiset 13,40e!!! En harrasta julkista liikennettä, joten oli hämmästyttävää huomata, että oman Savonlinjamme reittihinnat todella kilpailevat Onnibussin kanssa! Pisteet oman kylän pojille ja erityisesti kuskillemme, joka nimeä laitteelta klikatessa totesi myös itsekin olevansa Ollikainen. Silloin oli kysymättäkin selvää, että olin astunut oikeaan bussiin :)

Iloisia kesäpäiviä meille kaikille reissuaville! Huomenna suuntana Tikkakosken ilmailunäytös!