Hönön mustikkapiirakka

Tänä aamuna se iski, äkkiarvaamatta ja yllättäen: kanttarellipiirakan himo! Tiedätte varmaan sellaisen pehmytreunaisen unelman, jossa on ehtaa kermaa, runsaasti kanttarelleja ja paljon sipulia.... NAM! Herutellessani kuvittelin jo tekeväni toisesta saaliinpuolikkaasta kunnon kanttarellikastikkeen...

Sitten ei muuta kun virsut kinttuun ja vainuton koira suuntavaistottomalle matkakaveriksi ja nenä kohti lähimetsää. Edelliskesinä kumpareet ovat tarjonneet saalista, joten piut paut sateettoman alkukesän manaajille ja pussit kouraan. Tämä tyttö on luonnostaan saalistaja!

Olisihan sen voinut arvatakin, ettei tuosta mitään tullut, kanttarellinmetsästyksestä. Mentiin vasemmalle, mentiin oikealle ja koukattiinpa keskustankin kautta. Silti pussi oli lopussa yhtä tyhjä kuin alussa. Tässä kohtaa teimme suunnanmuutoksen vai pitäisikö sanoa: tavoitteen uudelleenmäärittelyn. Jos ei metsän keijut anna meille kanttarelliä, me otamme sitä, mitä tarjolla on. Koko kropalla. Mustikoita siis.

Tiedätte varmaan, mitä koirat tekevät mustikkametsässä? Ne pyörivät mättäissä ja lotkuttavat menemään marjaa sellaisella tahdilla, että heikompivauhtista hirvittää. Ja kyllä se on kaunis, kultainen noutaja, mustikkahunnussaan. Luonnon omilla väriaineilla tehostettuna. Koirat, mitä kaikkea niiltä voisimmekaan oppia!

Eli sellainen aamulenkki meillä :) Ei tullut kanttarellejä, mutta tulipahan nelisen desiä mustikoita. Saaliista kokoonkyhätty piirakka nimettäköön tällä kertaa hänen korkeutensa mukaisesti Hönön mustikkapiirakaksi. 

Hönön mustikkapiirakka

Valmistettu Heirolin sydänirtopohjavuokaan

Pohja

125 g voita

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl sokeria

1 muna

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit ja lisää lopuksi yksi muna. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää toisiinsa sekoitetut jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe taikinaan. Sekoita.

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle ja noin parin sentin verran myös vuoan reunoille.

Täyte

3 dl (+ koristeluun 1 dl) mustikoita

200 g vaniljarahkaa

1 muna

1/2 dl sokeria

Ripottele 3 dl mustikoita kuoritaikinan päälle. Sekoita rahka, muna ja sokeri kulhossa ja kaada seos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min. Jos haluat, voit lisätä paistetun piirakan päälle noin desin verran tuoreita marjoja.

Ihania kesäisiä herkutteluhetkiä!