Ihan perinteinen kermakakku

 

Voitko uskoa, että olin jo melkein unohtanut, miten lumoavalta perinteinen kermakakku maistuu? Siis se sellainen täytekakku, joka pohjan jäähdyttyä halkaistaan kolmeen osaan, kasataan suoraan tarjoilulautaselle, sipaistaan väliin mantsikahilloa, banaanisiivuja ja kermavaahtoja ja vuorataan kermavaahdolla ja mansikoilla.

Tällä viikolla työ vei taas kotitalousluokkaan ja pääsin tekemään oppilaiden kanssa kermakakkua. Paistoimme neljän munan pohjan, siivutimme banaanit, lusikoimme hillon ja turautimme pintaan kermapursotukset, viinirypäleitä ja persikanpaloja. Wau! Ei mousseja, ei yön yli hyydytyksiä, ei kelmutettuja vuokia eikä kreemipintaa. Ei edes sokerimassaa saatikka elintarvikevärejä.

Ja tuli ihan tajuttoman hyvää, perinteistä kermakakkua!

Eikä oppia pidä jättää luokkaan vaan se kannattaa kantaa kotiin koko perheen iloksi. Niinpä otin ja leivoin se ihanimman, suussasulavimman kevätkakun, mansikka-banaaniherkun!

Kakkupohja

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut jauhot munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoituun (pohja) ja voideltuun (reunat) vuokaan. Kevään innoittamana käytin sydänvuokaa. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Kokeilen itse aina hammastikulla kakun kypsyyttä. Kun kakun keskelle tökkää hammastikun, ei kypsästä kakusta jää tikkuun mitään.

Mukavasti kohosi ja pysyi muodossaan vielä uunistaoton jälkeenkin :)

Täyte ja pinta

kotikutoista mansikkahilloa

2 banaania

400 g rasiallinen mansikoita

5 dl kermaa

Halkaise kakku kolmeen osaan. Nosta alin viipale tarjoilulautaselle. Laita kakkulevylle mansikkahilloa (omasta mielestäsi sopiva määrä) ja peitä hillo banaanisiivuilla. Levitä lopuksi levylle kermaa. Toimi samoin myös toisen kakkuvälin kanssa.

Levitä kakun pinnalle kermaa ja tasoita pinta. Tee ruusupursotukset kakun reunoille. Pursota myös kakun reunat. Asettele ohuet mansikkasiivut kakun päälle kehämäisesti ulkoreunoista alkaen. Koristeeksi pari mansikanlehteä ja ei kun nauttimaan!

Kesäisiä päiviä toivotellen,

Anne-Mari