Ihana arki ja Annin aurinkoinen kanakastike (+ maissipurkin etova ylläri)

Arki on ihmisen parasta aikaa - heti viikonlopun jälkeen :)

Hain tänään työpäivän päätteeksi Annin iipasta ja kysyin keijukaiseltamme, mitä hän haluaisi iltaruoaksi. Vastaus tuli nopeasti: kanakastiketta. Sitten vain lähikaupan kautta kotiin ja soossi tulille. Helppo ja nopea on välillä se paras ratkaisu.

Yhteisestä ruokailuhetkestä emme kuitenkaan tingi, siinä mielessä olemme varmasti monen mielestä vanhanaikainen perhe. Isä, äiti, tyttö, poika, ok-talo ja kultainen noutaja, joten mitä sitä muuta voisikaan olettaa :) Ellei sitten isännän työreissut vie miestä mennessään. Yhteisen pöydän äärellä annosta haarukoidessa on mukava vaihtaa päivän kuulumiset ja suunnitella seuraavan päivän hakuja ja vientejä - jos suunnat on selvillä. Keikkatyöläisen arjessa kun liikkuvia osia riittää :) Tosin onneksi olen luonteeltani enemmänkin sitoutumiskammoinen kuin totunnaisuuksien kaipaaja, joten tällainen sopivissa rajoissa tapahtuva poukkoilu on vain virkistävää. Ajatus virastotyöstä ja "kahdeksasta neljään" -elämänrytmistä tuntuu tällä hetkellä aika vieraalta.

Onneksi tässä ohjeessa ei konttori maistu eikä paperi pölyä. Sen pitemmittä jaaritteluitta itse ohjeen pariin:

Annin aurinkoinen kanakastike

500 g kanan hunajamarinoituja sisäfileepihvejä

1 prk pieniä ananaspaloja

4 dl ruokakermaa

165 g maissia

1 dl cashew-pähkinöitä 

Suikaloi kanat ja paista ne paistinpannulla kunnolla kypsiksi. Lisää kanojen joukkoon muut ainekset ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 10 min.

Keitä lisäkkeeksi annos riisiä ja herkuttele kaikessa rauhassa oman perheen kanssa!

Ihania arkihetkiä!

Ps. Jos satutte ostamaan Rainbown maissipurkin, katsokaa, ettei sisältä löydy mustaa limaylläriä...