Ihana arki: Savulohipasta

Talvi näyttää tällä hetkellä kauneimmat kasvonsa: aurinko paistaa ja pakkasta rapiat kymmenen astetta. Otetaan ilo irti näistä hetkistä ja nautitaan arjesta!

Upeana talvipäivänä ei ole aikaa seisoskella lieden äärellä, joten oikaistaan sopivasti ja laitetaan savukalapasta pannulle porisemaan. Tuokio vain ja herkullinen ateria on valmis!

Savukalapasta

500 g nauhapastaa

noin 400 g savulohta

keskikokoisen purjon valkoinen osa

tilkka öljyä

1/2 - 1 sitruunan mehu

2-4 dl ruokakermaa

mustapippuria

kourallinen silputtua tilliä

Laita nauhapasta kiehumaan. Halkaise ja huuhtele purjo, poista uloin kerros. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljytilkka kasarissa ja kuullota siinä purjot. Lisää pieneksi palasteltu savulohi. Purista sitruunoista mehu ja lisää kastikkeeseen. Lisää ruokakermaa sen verran, että saat makuusi sopivan kastikkeen. Mausta mustapippurilla ja lisää halutessasi sitruunaa. Jos mahdollista, lisää kourallinen silputtua tilliä kastikkeeseen juuri ennen ruokailua (itsellä ei juuri tällä kertaa sattunut olemaan tuoretta tilliä).

Tarjoile kastike ja pasta erikseen tai sekoita kastike yhteen pastan kanssa.

Onnellisia talvipäiviä ja makoisia kokkailuhetkiä!