Ihastuttavat Lumiukot!

Keskiviikolle on lupailtu lunta! Pikkulapsiperheen arjessa se tarkoittaa sitä, että stiigat ja pulkat on viritetty lähtövalmiiksi ensimmäisten hiutaleiden tavoittaessa vielä lämpimän nurmenpinnan. Kyllä siinä hiekka rapisee ja kura lentää, kun talven ilot pääsevät valloilleen!

Ensimmäisiä hiutaleita odottavan aika voi olla yllättävän pitkä, joten jännitystä voi lieventää vaikka koko perheen yhteisellä leivontahetkellä! Ja mikä sen paremmin aiheeseen sopivaa kuin lumiukkojen rakentaminen. Malli on napattu viime jouluna Mikkelin Rantakylän S-marketista:

Tarvikkeet: paksuja pipareita, valkoisia vaahtokarkkeja, valkoista pursoketta (tomusokeri-vesiyhdistelmä), lakukolikoita, mustaa lakritsia, pala suklaata, koristerakeita ja punaisia Båtar-irtokarkkkeja.

Vaihe 1: Pursota valkoista sokerikuorrutetta sopiva lammikko piparin keskelle esittämään sulanutta lunta.

Vaihe 2: Tökkäise vaahtokarkki lumisulaan. Leikkasin vaahtokarkin alaosaa hieman viistoksi, tällöin lumiukon kasvot erottuvat paremmin. Lumisulaan voi halutessaan ripotella koristerakeita.

Vaihe 3: Lumiukon hattu. Hatun lieriosaksi käy mikä tahansa musta ja pyöreä makeinen. Itse ostin lakukolikoita tähän tarkoitukseen. Kiinnitin kolikon vaahtokarkkiin (eli lumiukon vartaloon) sokerikuorrutteella. Lakunpätkästä saa sopivan keskikohdan hattuun. Ja sen kiinnitys onnistuu myös parhaiten sokerikuorrutteella.

Vaihe 4: Lumiukon ilme. Tein lumiukon kädet ja kasvot pursottamalla suklaasulaa pienestä muovipussista. Nenäksi leikkasin suikaleen Bäten-karkista, mutta mikä tahansa muu punainen ja sopivasti leikattava makeinen toimii yhtä hyvin.

Iloisia leivontahetkiä!