Iltapalaksi vesirinkeleitä

Kävimme iltapuhteina lasten kanssa Kalevankankaalla hiihtämässä ja siitä se idea sitten lähti. Vesirinkelit, iltapalaksi! Pikaisesti viestiä äidille ja muutaman minuutin kuluttua lapsuuden maut olivat saaaneet kirjallisen muodon.

Sitten ei muuta kun sormet taikinaan ja vesikattila tulille.

Vesirinkelit (n. 20 kpl)

5 dl kädenlämpöistä vettä

50 g hiivaa

3 tl suolaa (olin kerrankin terveystietoinen ja puolitin äitini ohjeen suolamäärän....)

1 rkl sokeria

12 dl vehnäjauhoja

1/5 dl öljyä

Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Valmista rinkelit. Pyöritä taikinasta pötkö ja leikkaa se sopiviksi pätkiksi. Laita rinkelit liinan alle kohoamaan toviksi.

Kun rinkelit ovat kohonneet, kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita rinkeleiden keitinvesi tulille:

2 l vettä

2,5 rlk suolaa

Kun vesi kiehuu, laita rinkelit veteen n. 30 sekunnin ajaksi. Käytä reikakauhaa, jos sellainen sattuu olemaan ja nosta keitetyt rinkelit uunipellille (liika keittäminen kovettaa rinkelin pinnan). Laita rinkelit uuniin ja paista n. 10-15 min kauniin ruskeiksi.

Leipomisen iloa!

Ps. Viime päivinä Mikkelissä on vatkattu laturaivoa. Kun sivakoin kuusivuotiaan prinsessamme kanssa lumisateessa, tuumasi ohihiihtänyt nainen "siinä se tulevaisuuden Pärnäkoski harjoittelee" ja hymyili päälle. Kehuipa vielä tytön hiihtotekniikkaakin, jossa into korvaa ne teknisemmät puutteet.