Isännän superhelppo makkarasoppa

"Se, mikä pitää vilun, pitää myös varin", tuumasi yläasteaikainen matematiikanlehtori Miettinen, ja veti nahkatakin päälleen myös toukokuun aurinkoisina päivinä. Meitä finninaamaisia ja kaikkitietäviä teinejä Miettisen vanhahtavat sanonnat lähinnä huvittivat, mutta onpa tätä kyseista lehtoria syyttäminen myös siitä, että itse aikoinani innostuin matematiikasta. Sitä se teettää, kannustava palaute.

Palataanpa lehtori Miettisestä takaisin tähän päivään, varjossa 28 astetta lämmintä ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Kiitos heinäkuun alun Kreikanmatkamme, emme ole tässä kuussa nauttineet juuri muusta kuin hellekeleistä. Ja mikäs se on nauttiessa, kun älysin laittaa heinäkuuksi leivontakapustat lukollisen kaapin uumeniin. Ei nimittäin näillä keleillä kotikeittiö ole kakuntekopaikka, siihen harrasteeseen on oltava kunnon kylmiötyötilat.

Helteillä kuuluu perinteisesti syödä salaattia: vihersalaattia, hedelmäsalaattia, fetajuustosalaattia ja astetta tukevampaa majoneesipohjaista makaronisalaattia. Samaan kuulumisen kategoriaan voi lisätä pakkaskelien keitot: mäenlaskun jälkeinen hernekeitto, paleltuneet varpaat sulattava kasvissosekeitto ja hirvenmetsästäjän lihasoppa. Kuuma ja höyryävä liemiruoka kuuluu talveen.

Sarakkeissa istuminen ei ole ollenkaan minun juttu, joten keitimme tänään kunnon höyryävän sopan :) Tarkennettakoon vielä, että tällä kertaa keittiömestarina toimi isäntä Ollikainen, tuo kotoisten ruokien kruunaamaton grillitradenomi. Niin kuin lapset ovat useasti todenneet, isä (ja mummi) tekee paremmat ruoat kuin äiti :)

Isännän kokkausten ydinajatus on konstailemattomuus. Osa resepteistä on hänelläkin oman lapsuudenkodin peruja, eikä niitä ole pilattu turhilla kiekuroilla. Makkara makkarana ja lihat pannulle! Lientä sen verran, että ainekset peittyy. Potaatteja kuorimalla saa ajan mukavasti kulumaan, mutta helpompiakin tapoja on olemassa.

Sen pitemmittä puheitta isännän makkarasopan äärelle!

Isännän superhelppo makkarasoppa

750 g Apetinan Peruna & keittokasvis -sekoitusta (pakaste)

600 g perinteistä Wilhelmiä (grillimakkaraa)

vähän rapiat litra vettä

1 lihaliemikuutio

3 kierrosta pippurimyllystä

2 rkl ketsuppia

Laita vesi kattilaan ja käännä hella kaakkoon. Kun vesi kiehahtaa, lisää kerralla kaikki aineet, sekoita ja anna kiehua 20 min. Sitten ei muuta kun soppakattila pöytään ja ruokailuhommiin :)

Iloisia keittohetkiä!

Ps. Nuo persiljanpalaset on ihan puhtaasti kuvausrekvisiittaa... Se kun on tänä päivänä muotia.