Jouluiset luumusarvet

Loska litsuu saappaan alla ja keli on muutenkin kuin menneen talven morsian. Hankippa pitkäkarvainen koira, niin pääset fiilikseen :) Tänään ei kuitenkaan jäädä harmittelemaan mullikoksi ryvettynyttä nurmikkoa vaan suunnataan katse jouluun ja testataan Heirolin sarvimuottia https://www.heirol.fi/11-cm-sarvimuotti-tarttumaton-pinnoite-4-kpl

Sarvet ovat varsin monikäyttöisiä. Niiden ympärille voi kierittää niin pulla-, sämpylä, kuin lehtitaikinaakin ja täytteitä vaihtelemalla saa makuisaa purtavaa monenlaiseen arki- ja juhlapöytään. Aloitan vähän niin kuin joulutortuilla eli lehtitaikinaa pintaan ja luumua täytteeksi.

Ihan ensiksi lehtitaikina sulamaan.

Kaulitse lehtitaikinalevy ohuemmaksi (koskee myös kahdelle joulutortulle mitoitettuja valmislevyjä). Leikkaa taikinapyörällä (tai veitsellä) lehtitaikinalevysta noin parin sentin levyisiä suikaleita.
Kieritä lehtitaikinalevysuikale sarven ympärille. Painele saumat huolellisesti kiinni toisiinsa ellet halua sarven sijasta lähinnä levinnyttä lankarullaa muistuttavaa leivonnaista. Mistäkö tiedän - no tietenkin siitä, että ensimmäinen sarvieräni ei mennyt ihan niin kuin strömsöössä.... Taikinaa saa huoletta painaa kiinni sarveen, sillä paistumisen jälkeen sarvi irtoaa yllättävän helposti leivonnaisesta.

Yhteen sarveen menee noin puolikas valmislevy (eli viiden levyn 500g valmislevypaketista saa n. 10 sarvea). Halutessasi voit voidella sarvet munalla ja ripotella raesokeria päälle.

Paista sarvia 225 asteessa n. 10-15 minuuttia. Pintaan saa tulla väriä, mutta polttaa ei kannata. Välillä tosin polttaminenkin on ihan hyvä juttu, niin saa varmistettua, että palovaroitin toimii. Tämä on sitä positiivista ajattelua.

Valmis sarvi näyttää sitten tältä:

Luumu-valkosuklaatäyte (n. 10 sarvea)

2 dl kermaa

(tuorejuustoa)

2-3 rkl torttutäytettä

100 g rouhittua valkosuklaata

Vaahdota kerma ja jos haluat, lisää nokare tuorejuustoa jykevöittämään täytettä. Lisää torttutäyte ja pieneksi rouhittu valkosuklaa. Laita täyte pursotuspussiin ja pursota annos täytettä sarven sisälle. Lopuksi sarvet voi koristella tomusokerilla tai vaikka sulalla suklaalla.

Makuisia leipomishetkiä!