Joulukalenterin luukku 1: Sheikin uni

Tervetuloa SokeriStoryn Joulukalenteriin!

Joulu on minulle sydämen asia. Se nostaa mieleen lukuisia muistoja lapsuudesta, sen makuja ja tuoksuja. Vahvalle pohjalle on helppo rakentaa ja meidän joulupöytämme kallio onkin omatekoisissa laatikossa, kinkussa, sienisalaatissa ja kylmäkalapöydässä. Silti joka joulu teemme jotain uutta. Viime jouluna kokeilimme mustikkagraavattua lohta, sitä edellisenä vuonna sushia ja kolmisen vuotta sitten pinaattirullaa.

SokeriStoryn Joulukalenteri on makumatka meidän jouluumme. Joulukalenterista löytyy vinkkiä ja ideaa niin varsinaiseen joulupöytään kuin glögilasinkin palanpainikkeeksi. Ihan pelkillä pullilla ei matkaa kuitenkaan tehdä, sillä mahtuu päiviin myös häivähdys askartelun iloakin :)

Mutta lähdetään liikkeelle Sheikin unella, meidän lapsuutemme joulukakulla. Makunsa kakku saa halvasta, tuosta suussasulavasta jouluherkusta! Jos ainesosa on entuudestaan tuntematon, kannustan kokeilemaan! Halva löytyy kaupan kylmähyllystä  ja sitä on saatavilla vaniljan ja suklaan makuisina. Itse pidän enemmän vaniljaisesta :)

Sitten ei muuta kun essu eteen ja jauhot pöllyämään!

Kakkupohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

Kostutukseen sitruunamehua

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri ja lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja paista kakkupohjaa 180 asteessa n. 45 min.

Täyte ja päällys:

3 dl appelsiinimarmeladia (kuvan kakussa käytin kokeeksi luumumarmeladia)

1 dl rahkaa

100-150 g halvaa

2 dl kuohukermaa

(sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan)

50 g suklaata

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta ne veteen laimennetulla sitruunamehulla.

Murenna halva rahkan joukkoon (raastinrauta toimii erinomaisena rouhimena) ja lisää kermavaahto. Mausta tarvittaessa sokerilla ja vaniljasokerilla.

Levitä ensin kerros marmeladia kerrosten väliin ja sitten kerros halvaseosta. Kuorruta kakku halvaseoksella.

Sulata suklaa ja pursota kakun päälle ohuita suklaaraitoja.

Onnellista joulunodotusta ja herkullisia leivontahetkiä!