Joulukalenterin luukku 2: Röpörieska

Olipa sitten joulu tai juhannus, kunnon röpörieska maistuu aina! Ja mikäpä sen mukavampi lumitöiden jälkeinen palanpainike kuin munavoilla terästetty ohraherkku. Mitään varsinaista pikaruokaa tuttavallisemmin "röpis" ei ole, sillä piimän ja rikottujen ohrasuurimoiden on hyvä antaa levätä yön yli. Mutta hyvää kannattaa odottaa!

Sitten itse ohjeeseen:

1 l piimää

3,5 dl rikottuja ohrasuurimoita

1 purkki kermaviiliä

2-3 kananmunaa

3 rkl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

75 g sulatettua voita tai margariinia

Kaada piimä ja rikotut ohrasuurimot kulhoon, sekoita ja anna seoksen levätä jääkaapissa yön yli. Lisää muut ainekset ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 30 min, kunnes pinta on mukavan ruskea. Rieskan kanssa maistuvat munavoi ja silli :)

Herkullisia röpöhetkiä!