Joulukalenterin luukku 3: Suussasulavat mantelivannikkeet

Vanha konsti on monesti parempi kuin pussillinen uusia maku-, väri- ja säilöntäaineita. Leivonnassa ainakin. Tämäkin mantelivannikkeiden herkullinen ohje on äidin peruja eli kirjaittu muistiin Jyväskylän talouskoulussa vuonna 1957. Mitäpä sitä konstailemaan, aidot ainekset kulhoon:

250 g voita

1 dl sokeria

1 muna

100 g mantelijauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota vannikkeet pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista vannikkeita 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Makoisia pikkuleipähetkiä!