Jumalainen uunijuustokakku

Kyllä se vaan on niin, että leipominen sekä ruokaan ja ruokailuun liittyvät jutut ovat vieneet tämän mamman sytämen. Aamupuhteina paistoin pari kakkupohjaa ja tein ruusu- ja kukkakoristeet viikonlopun juhlaleivonnaiseen. Sinistä ja kultaa, kahvikuppeihin sävytettynä :) Seuraavaksi kuppi kahvetta ja kaupungille blogiyhteistyötapaamiseen. Sitähän ei tavallinen maan matonen tiedä, mikä virta lopulta vie ja mihin suuntaan, mutta olen oppinut nauttimaan myös pienistä puroista.

Vannoutuneena juustokakkuihmisenä olen vihdoinkin löytänyt myös paistettavat rahka- ja tuorejuustoherkut. Pääsiäisen jäljiltä oli jääkaappiin jäänyt avaamaton sitruunatuorejuustopurkki ja siitä se sitten lähti...

Pohja:

125g margariinia

rapiat 1 dl sokeria (puolet tavallista ja puolet fariinisokeria)

1 muna

n. 3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (myös reunat) ja levitä pohjataikina nimensä mukaisesti pohjalle ja noin puoliväliin irtopohjavuoan reunaa. Tai ihan ylös asti, tämä on niitä makuasioita :)

Täyte:

500g maitorahkaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g sitruunatuorejuustoa

2 rkl limen mehua (makuasia, vähemmälläkin tulee toimeen)

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl perunajauhoja

5 munaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita täyteainekset sekaisin ja kaada vuokaan. Laita kakku uunin alimmalle tasolle ja ajastimeen 1 h 15 min. Kun kello pirahtaa, anna kakun olla uunissa vielä noin vartin verran. Puolijäähtyneeseen tuotokseen suklaasulaa päälle, kotikutoisia marenkeja ja punaviinimarjoja. Kakussa todellakin maistuu jo heräävä kevät!

Leipomisen iloa!