Juustokakkua ameriikan malliin

Olen rakastunut paistettuihin juustokakkuihin. Rapsakka pohja ja vahva, kermainen täyte ovat yhdistelmä, jota on vaikea vastustaa....

Amerikkalainen juustokakku sopii paistettavuutensa vuoksi niillekin, jotka välttelevät liivatetta tai eivät muuten vain pidä liivatteiden kanssa kokkailusta. Kakun voi myös pakastaa rakenteen siitä kärsimättä.

Useissa paistettujen juustokakkujen ohjeissa mainitaan, että kakun maku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Viimeksi emme malttaneet odottaa kakun jäähtymistä vaan leikkasimme palaset jo uunilämpimästä herkusta: kyllä kannatti, maku oli lämpimänäkin mitä erinomaisin!

Juustokakkua ameriikan malliin

Pohja: (valmistettu halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuokaan)

220 g murustuvaa keksiä (digestive, kaurakeksi)

100 g voita tai margariinia

Täyte:

200 g ranskankermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl sokeria

4 kananmunaa

3 dl kuohukermaa

3/4 dl dl maissitärkkelystä

1 tl vaniljasokeria

puolikkaan sitruunan mehu

Murusta keksit ja lisää sulatettu rasva keksimuroon. Taputtele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja noin parin sentin korkeudelta myös reunoille. Irtopohjavuoan reunat kannattaa myös vuorata leivinpaperisuikaleilla.

Sekoita täytteen kaikki ainekset sekaisin ja kaada seos vuokaan. Paista juustokakkua uunin alatasolla 170 asteessa n. tunti. Jos kakku tuntuu tunnin jälkeen vielä "höllyväiseltä", käännä uunista virta pois ja anna kakun olla uunissa vielä 10 min.

Jos haluat kakkuun raikkautta, kaiva pakastimesta purkillinen viime kesän mansikoita ja pistä ne sauvasekoittimella soseeksi.

Ihania leivontahetkiä!