Kahden suklaan simppeli juustokakku

Viime viikonlopun konfirmaatiojuhliin leivoin myös tämän suklaajuustokakun, joka yksinkertaisuudessaan on mitä osuvin myös juhannuksen mökkiolosuhteissa valmistettavaksi. Ei pilkkomisia eikä keittelyitä, kerma vain vaahdoksi, tuorejuusto joukkoon ja sula suklaa makua antamaan. Suklaa hoitaa hyydyttämisen, joten vältyt myös liivatteiden kanssa pelaamiselta.

Kahden suklaan simppeli juustokakku (valmistettu 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, 12 palaa)

Pohja:

150 g kaurakeksejä

70 g voita

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksimuruun. Levitä seos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteiden valmistuksen ajaksi.

Täyte:

5 dl kermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g tummaa suklaata

150 g laktoositonta maitosuklaata

tomusokeria maun mukaan

ripaukset vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto. Sekoita. Jaa kerma-tuorejuustoseos kahteen kulhoon. Sulata tumma suklaa mikrossa ja lisää suklaasula toiseen kerma-tuorejuustokulhoon. Sekoita hyvin ja mausta tomusokerilla + vaniljasokerilla mieleiseksesi. Maistamalla saa omannäköisensä. Levitä suklaa-kermaseos irtopohjavuokaan ja laita takaisin jääkaappiin.

Valmista toinen suklaakerros samoin eli lisää sulatettu maitosuklaa kerma-tuorejuustoseokseen ja mausta sokereilla mieleiseksesi. Levitä tummasuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele kauniiksi. Tähän aikaan luonnosta löytyy vaikka mitä, joten rohkeasti vaan keräämään mustikanoksia, pieniä orvokkeja ja kaikkia mahdollisia kasvimaan yrttejä. Yrtinkin varsinainen käyttötarkoitus on vain yksi mielipide - kuvan kakussa on esimerkiksi lihaliemistä tuttua lipstikkaa :)

Iloisia leivontahetkiä!

Ps. Täytyy tunnustaa, että harvoin rakennan kakkuihin mitään konkreettisesta väri- ja muotomaailmasta erottuvaa symboliikkaa. Yhtä harvoin edes lähtiessäni tiedän, minkälainen kakusta lopulta tulee. Kerään vain viereeni kauniita asioita - keksejä, kukkia, suklaata eri muodoissaan, sokerimassakoristeita ja strösseleitä. Matka näyttää, mitä tuleman pitää.

Mutta. Tällä kertaa kakkuun rakentui tarina, ihan puolihuolimattomasti. Kun olin koristellut konfirmaatiokakun, huomasin, että suklaamurskahan muodostaa polun. Polun varrella on kaunista vihreää, nuoruuden elinvoimaa ja uusia mahdollisuuksia. Polulla on kuitenkin esteitä (suklaapuikkoja), jotka katkaisevat tien. Polulla on kuitenkin myös risti, se symboloi lapsuudenuskoa ja luottamusta Jumalaan, se on voima, joka kantaa yli esteiden. Niinäkin hetkinä, kun rannalla on vain yhdet jalanjäljet, tiedät olleesi turvassa. Sylissä.