Kahvikortteja ja vesirokkoa

Kaksi viikkoa sitten vesirokko iski pikkusiskoon ja eilen oli isoveikan vuoro. On ollut aikaa neuloa ja askarrella. Nyt vain toivotaan, ettei rokko tällä kertaa iske silmään. Täytyy kyllä sanoa, että pikkusiskon kanssa päivystyksessä asioidessamme saimme ensiluokkaista palvelua. Kävin ilmoittautumassa ja tyttö sai kävellä samoin tein suoraan tutkimushuoneeseen. Lääkäri tutki silmän, ei löytänyt verkkokalvolta vaurioita ja toista lääkäriä konsultoituaan määräsi voidemaisen tipan virukseen. Tahmaisen tipan laittaminen viisi kertaa päivässä vesirokkoisen ja vastaanpyristelevän lapsen silmään oli sitten oma juttunsa, mutta siitäkin selvittiin.

Viime joulunalla tein melkoisen pinon suklaakortteja. Osan tilaajille, osan joulumyyjäisiin ja osan jaoimme lasten hoitajille ja muille merkkihenkilöille. Jostain se idea jäi mielen syövereihin itämään: mitäpä jos kahvipakettikin saisi kauniit kannet.

Nythän sitä aikaa on, joten lähdin rakentamaan kaavaa ja itse korttia.

Kaavat perusjuhlamokkaan. Helpoimmalla selviät, kun otat vähän A4-kokoa isomman, napakan paperin tai ohuen kartongin ja kietaiset set haluamasi kahvipaketin ympärille. Saat kulmat kerralla kohdalleen. Sisätukikappaleesta vähennät pari leveysmilliä, niin se istuu parhaiten kohdalleen. Kaavan katkoviivaosuudet ovat taitteita ja niistä saa siisteimmät sukkapuikon avulla. Näin taitteesta tulee terävä, ei lohkeilleen näköinen ruttu.
Saksimisen ja taittelun jälkeen kasassa on siis itse runko-osa ja kaksi päätyä.
Kiinnitä päädyt runko-osan oikeanpuoleiseen sivukappaleeseen. Ensin alaosa, sitten sivut. Liimaushommissa kuumaliima on helpointa, mutta erikeepperilläkin onnistuu aivan hyvin. Kuivattamisessa kannattaa käyttää klemmareita apuna. Myös sisällä olevasta kahvipaketista saa tarvittaessa tukea liimaustyöhön.
Ja sitten sivut.
Lopputulos näyttää tällaiselta.

Sitten onkin edessä enää parhaat palat eli koristelu!

Ihania askarteluhetkiä!