Kasikymppisten snickerskakku

Huomenna juhlitaan! Pikkusiskoni, kaksosia siis, viettävät huomenna kasikymppisiään ja kyllä siinä ranta raikaa ja ahvenet katoavat kaislikosta, kun krammari vääntää ysärimusiikin parhaita paloja... Listalta löytyy ainakin Dj Boboa, Bad Boys Blueta, Modern Talkingia, Heathunteria, E-typea, Gyntheriä, Two Unlimitedia, Dazea, Basic Elementtiä... Ja mikäs se on kekkeröidessä, lämmintä kun on luvattu saunan seinien molemmille puolille. Eikä aittamajoituksessakaan tarvita ylimääräisiä lämpöpattereita :)

Eli kaikin puolin ykkösluokan pirskeet luvassa, pitemmän kaavan mukaan ja ilman kaavoissakompurointia.

Ja niin kuin tässä kohdassa arvata saattaa, liittyy oma roolini paitsi vieraana olemiseen myös kaakkutaiteiluun. Hellepäivä ja mökkiolosuhteiden rajallinen kylmäsäilytystila toki tekevät sen, että kovin montaa kermahurmaajaa ei tässä juhlakattauksessa nähdä. Ei sitten ensimmäistäkään. Syödään niiitä sitten kotioloissa :)

Sitten itse tarjoiluihin. Hyvä kattaushan lähtee sankarista - tällä kertaa sankareista - ja edustaa heidän makumaailmaansa. Vaikea siis kuvitella, että kokkaisin sisarilleni sienipiirakkaa :) Saattaisi nimittäin olla, että seuraaville täyskympeille ei siskoa kutsuttaisi! Vai pitäisikö heittää överit, keittää kunnon annos mereneläväkeittoa, tarjoilla se´sienihöystön kera ja valmistaa jälkimmäiseksi kunnon annos mämmiä :) Varmistaisi ainakin sen, että itselle riittää....vähän enemmän :)

Jätetään levät ja limanuljaskat ja keskitytään kemuihin. Mikäpä tällä kertaa osuvampi leivontaryppään avaus kuin snickerspiirakka, tuo vahva kinuskin, suolapähkinän ja suklaan liitto. Ja kun pohjataikinakin höystetään fariinisokerilla ja jätetään turhat munat pois, on luvassa varsinainen makiapakkaus - makiaöverikoristelulla :)

Kasikymppisten snickerskakku

Valmistettu halkaisijaltaan 25 cm olevaan irtopohjavuokaan

Pohja

200 g voita

2 dl fariinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut jauhot voi-sokerivaahtoon. Levitä taikina vuokaan ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 min. kauniin kullanruskeaksi.

Täyte

175 g suolapähkinöitä

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

Ripottele suolapähkinät jäähtyneen kakkupohjan päälle. Jos haluat kauniimmin leikkaantuvia paloja, rouhi pähkinät pienemmäksi muruksi.

Kaada kerma ja fariinisokeri kattilaan ja anna kinuskin kiehua miedolla lämmöllä siihen saakka, että seos alkaa muuttua kiinteämmäksi. Kinuskin kovuus on makuasia, ja itse tykkään vähän pehmeämmästä välyksestä. Kaada kinuski suolapähkinöiden päälle ja anna pinnan jäähtyä.

Kuorrutus

150 g laktoositonta maitosuklaata

Sulata maitosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa ja levitä jäähtyneen kinuskipinnan päälle. Siirrä kakku jääkaappiin ainakin siksi aikaa, että suklaa jähmettyy.

Koristele mieleiseksesi.

Mukavia leivontahetkiä!