Turistina kotikylällä osa 2 eli Mikkelin Asuntomessut (15 kuvaa)

Yllätin itseni innostumalla Mikkelin asuntomessuista. Tein kahdeksan kilometrin maamatkan, heittäydyin täysillä turistiksi ja kuljin kamera kourassa talosta toiseen kuin pätevinkin sisustusbloggari. Kun aihe on itselle sopivasti vieras, voi antaa rauhassa mennä, tunne edellä ja nauttia matkasta. Heittää pätevyyden ja osaamisen viitat harteiltaan ja kokeilla. Räpsy sieltä, toinen täältä. Aurinkoisen sunnuntain ihmisvilinässä ei ehkä se kaikkein helpoin tehtävä. Kuvia katsoessani koen kuitenkin onnistuneeni. Siihen tunteeseen kannattaa hetkeksi pysähtyä. Onnistumiseen.

Ja jos nyt jostain kinkkuarpajaisista sattuisi pääsylippu kouraan kolahtamaan, menisin jatkamaan kuvausprojektiani. Vai pitäisikö heittäytyä oheiskohteisiin, turistienergialla, mennä kuin ei olisi mennyt koskaan aikaisemmin. Tanssia, niin kuin ei koskaan ennen. Eikö se olisi sitä elämään heittäytymistä?

Ai että miksikö odotan arpajaisvoittoa? Työttömän kukkarosta 25e on iso raha.

Palataan työttömyyden kautta tanssilattialta asuntomessuihin. Olen käynty vastaavilla kinkereillä aikaisemmin kolmesti; Espoossa 2006, Hämeenlinnassa 2007 ja Kuopiossa 2010. Espoossa sai ihastella hulppeita ja monitasoisia ökytaloja (muistan miettineeni, kuka jaksaa kanneksia imuria kaikissa portaikoissa...) ja Kuopiossa sai sukeltaa kauniiden järvenrantamaisemien syleilyyn. Hämeenlinna oli varmaan jotain sieltä ja välistä, sillä mieleen ei pompsahda juuri nyt mitään. Kuopiosta teki erityisen myös se, että tuoreiden isovanhempien lisäksi matkassa oli mukana myös yhdeksän kuukauden ikäinen pikkumiehemme ja ihan pikkiriikkinen masuasukki.

Herkutellaan vielä viidentoista otoksen voimalla Mikkelin Asuntomessutalojen kauneutta, pieniä yksityiskohtia ja elämisen monia mahdollisuuksia:

Uutuuttaan kiiltäviä pintoja, korkealuokkaisia materiaaleja ja uusinta teknologiaa. Älyä talossa ja puutarhassa. Energiankulutus nollassa, hukkalämpö nollassa ja utuinenkin hiilijalanjälki huuhtoutuu Saimaan aaltoihin.

Oivaltavaa ja ihanaa päivää teille kaikille, jotka suuntaatte juuri nyt Asuntomessuille! Tänään on Hulivilikarnevaaleissa elokuvapäivä, joten jos viiden euron elokuvalippuja riittää, suuntaamme lasten kanssa katsomaan Itse ilkimystä!