Keväinen ja pirteä mango-limejuustokakku

Makea ja samaan aikaan raikas - siinäpä haastetta juustokakulle! Tämänpäiväisiä synttäreitä valmistellessani päätin sekoittaa perinteiseen mangojuustokakkuun reilun annoksen Lime Curdia - ja lopputulos yllätti jopa tekijänsä :)

Juustokakku on valmistettu pieneen kukkavuokaan.

Mango-limejuustokakku

Pohja

3 dl riisimuroja

100 g maitosuklaata

Laita kukkavuoka tasapohjaiselle lautaselle leivinpaperin päälle. Sulata maitosuklaa ja sekoita se riisimuroihin. Levitä riisimuro-suklaaseos kukkavuokaan ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään.

Täyte

3 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g mangososetta

3 - 4 rkl Lime Curdia

(tomusokeria, jos tarpeen)

5 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Vaahdota kerma. Lisää kermaan Lime Curd, mangosose ja tuorejuusto. Mausta tomusokerilla, jos tarpeen (itse en nähnyt lisämakeutta tarpeelliseksi). Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Levitä täyte riisisuklaapohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kiille

250 g mangososetta

2 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan se 10 min. Kiehauta vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mangososeeseen. Kaada kiille täytteen päälle ja anna hyytyä useampi tunti, itse lepuutan kakkua yön yli.

Entäpä se kakun irroitus :) Kaikenlaisia ohjeita on jaossa. Toiset voitelevat vuoan, toiset tomusokeroivat. Kolmannet eivät tee mitään. Itse uskon viimeisimpään eli pyöräytän valmiin kakun reunat veitsellä ja annan painovoiman hoitaa loput :)

Ihania leivontahetkiä!

Ps. Käytän itse aina laktoosittomia maitotuotteita leivonnassa ja tämä saattaa vaikuttaa mm. leivonnaisen makeuteen.