Keväinen kettukarkki-valkosuklaamoussekakku

Ennemmin överit kuin vajarit. Kauralastupohja, valkosuklaata ja kunnon keko silputtuja kettukarkkeja. Siinä tämän makiapalan kovin ydin.

Päivä kului vaihderikkaasti erkkaopen saappaissa ja kun kotiuduimme, lapset halusivat yllättää isänsä nimpparikahveilla. Vieraslistakin oli valmiiksi mietitty. Timonpäiväkahvien kokoonkutomiseen oli siis käytettävissä kolme ja puoli tuntia aikaa, joten liivatteilla hyydyttelyt oli poissuljettu vaihtoehto. Onneksi sulalla suklaalla saa kakkuun mukavan moussemaisen rakenteen lyhyessäkin ajassa.

Sitten ei muuta kun hihat heilumaan. Lapset ottivat tehtäväkseen leipoa muffineita ja minä sukelsin kakkumaailmaan...

Kettukarkki-valkosuklaamoussekakku (Heirolin sydänvuokaan)

Pohja

125 g kauralastuja

50g voita

Murskaa kauralastut ja lisää sulatettu voi. Sekoita ja painele leivinpaperoidun sydänvuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin.

Täyte

2 dl kuohukermaa

20 kpl kettukarkkeja

145 g valkosuklaata

100 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g maitorahkaa

Palastele kettukarkit. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja maitorahka. Sekoita. Sulata suklaa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi pieneksi palastellut kettukarkit. Kaada seos kauralastupohjan päälle ja anna olla jääkaapissa kolmisen tuntia (saa toki olla pitempäänkin). Koristele keväisen kauniiksi.

Ihania leipomishetkiä!