Keväinen raparperi-mustikkakukko

Tuoreista mustikoista valmistettu ehta rukiinen mustikkakukko on todellinen keskikesän herkku! Näin sireenien kukinta-aikaan, kun on ajankohtaista tehdä pakastimeen tilaa uudelle sadolle ja raparperit pukkaa vartta varastonnurkalla, voi mustikkakukkoa tuunata vaikka sillä raparperillä. Matala lämpötila ja kunnon haudutus takaavat herkullisen lopputuloksen.

Raparperi-mustikkakukko maistuu erinomaiselta vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, vielä hieman lämpimänä, lempeänä kesäiltana varjon alla istuen. Tai niin kuin tänään: sateisena tiistaina takkatulen lämmössä, villasukat jalassa. Asenne ratkaisee: nyt on kesä :)

Raparperi-mustikkakukko

Kukko on valmistettu n. 2 litran vetoiseen Kermansaven vuokaan

Pohja ja kansi:

200 g voita

1 dl sokeria

4 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Pehmitä voi. Sekoita ruisjauhot ja leivinjauhe. Lisää sokeri ja jauhoseos pehmeään voihin ja sekoita.

Levitä n. 2/3 taikinasta uunivuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte.

Täyte:

7 dl pakastemustikoita

3 raparperinvartta

2 dl fariinisokeria

1/2 - 1 dl perunajauhoja

Leikkaa raparperit ohuiksi siivuiksi ja lisää ne mustikohin. Lisää sokeri ja perunajauhot. Sekoita ja kaada taikinoituun vuokaan.

Levitä loput pohjataikinasta kukon pinnalle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. tunti. Jos pinta paistuu liikaa, laita paiston loppuvaiheessa folio kukon päälle.

Tarjoile lämpimänä.

Ihania kesähetkiä!