Kinuskiset toscapiparit

Eilisistä koulunaloitustunnelmista sujuvasti hellan ääreen. Aamulla herätessä ulkolämpömittari näytti lempeät 16 astetta, joten päätin aikaistaa torstain suunnitelmani keskiviikolle ja pidin leivontapäivän. Aloitin kahdella perinteisellä sokerikakkupohjalla, jatkoin rouskuvalla siemennäkkärillä

...jatkoin Nauvon limpulla

....ja päädyin kokeilemaan lapsuuden toscapikkuleipiä, joiden resepti on vuosikymmenten saatossa äidiltänikin hävinnyt :) Murotakinaa pohjalle ja toscaa päälle, ei se sen kummallisempaa voi olla, ja tartuin tuumasta toimeen. Halusin pikkuleipiin kuitenkin aavistuksen kinuskista makeutta ja pientä sitkaisuutta, joten vaihdoin perussokerin fariinisokeriin.

Kinuskiset toscapiparit

Uunipellillinen eli leikkuutavasta riippuen n. 48 pikkuleipää

Pohja

125 g voita

1,5 dl fariinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri keskenään ja lisää toisiinsa sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina leivinpaperin päällä ohueksi ja noin uunipellin kokoiseksi levyksi (oma levyni oli n. 32 x 37 cm kokoinen).

Valmista kuorrute

75 g voita

150 g mantelilastuja

1,5 dl sokeria

3 rkl vehnäjauhoja

3 rkl appelsiinitäysmehua

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Levitä kuorrute pohjataikinan päälle esimerkiksi kumisella taikinanuolijalla.

Paista pikkuleipiä 200 asteessa n. 12 min.

Kun piparilevy on paistunut, leikkaa se neliöksi. Leikkaa ihan uloin reuna pois ja jaa levy pystysuunnassa kuuteen ja vaakatasossa neljään osaan. Leikkaa vielä jokainen neliö kulmittain kolmioksi. Anna pipareiden jäähtyä rauhassa ennen koristelua.

Koristelu

Jos haluat, sulata mikrossa n. 50 g haluamaasi suklaata ja kasta kolmion kulmat sulaan suklaaseen. Säilytä piparit viileässä.

Ihania leivontahetkiä!