Koiransyömästä sukasta kynäpurkiksi

Lumi-luppana ei järsi kynnyslistoja eikä keittiön kaappien vetimiä. Lumi jättää sohvan rauhaan eikä ole kiinnostunut matonreunoista, kengistä eikä edes kaikkialle levinneistä legoista. Yöksi sohvanreunalle jäänyt juustosuikerokippokin saa olla rauhassa (tämä on jo ihme). Mutta yksi pahe itse täydellisyyteenkin mahtuu: villasukat!

Tätä osastoa meillä riittää!

Villasukkia, joista puuttuu terä. Villasukkia, joista puuttuu varrenpätkä. Villasukkia, joita on muuten vaan järsitty keskeltä kuvioraitaa ja kärkikavennusta.

Kätevä emäntä korjaisi kuvioneuleet kohdalleen ja loihtisi sukasta kädenkäänteessä entisenveroisen. En ole parsijaihmisiä, joten sukanraadoille on keksittävä parempaa käyttöä.

Jälleen päivänä eräänä Pinterestiä selatessani vastaan tupsahti pikkutavaroille tarkoitettu säilytysastia, joka oli tehty varta vasten neulotusta putkilosta. Jatkaessani plaraamista vastaan tuli jos minkäkinlaisia virkattuja kippoja, joissa säilytettiin klemmareita, kynänpätkiä ja kääreessä olevia makeisia.

Siitä se sitten lähti.

Ihan pelkällä sukalla ei kuitenkaan pitkälle pötkitä. Vanhasta villasukasta kyhättävä kynäpurkki tarvitsee pystyssä pitävän rakenteen ja siihen tarkoitukseen lähestulkoon sopiva lasipurkki löytyi astiakaapista:

Aloita leikkaamalla sukan eli kynäpurkin pohja. Katkaise siis varsi läheltä kantapäätä niin, että saat mahdollisimman pitkän pätkän vartta hyödynnettäväksi.  Pura sukkaa sen verran, että saat silmukat esille.

Pujota isoa parsinneulaa apuna käyttäen villalanka silmukoiden läpi.....

...ja kiristä silmukkarinkiä sen verran, että saat siitä valitsemaasi purkkiin pohjan:

Leikkaa sukanvarsi purkkiin sopivaksi niin, että saat käännettyä yläreunan kuumaliiman avulla kiinni purkkiin:

Kuumaliimareunan siistimiseksi liimasin pätkän nauhaa reunan päälle. Tällä kertaa kaapista löytyi pätkä joulunauhaa, mutta ei anneta sen tahtia haitata :)

Purkki on tässä vaiheessa lähestulkoon valmis!

 Sitten ei muuta kun koristetta pintaan (jos siltä tuntuu) ja kynät purkkiin :)

Ihania askarteluhetkiä!