Kolmen kaalin sadonkorjuupiirakka

Mikäs se on perheelle kokatessa, kun kauppojen hyllyt notkuvat tuoreita, kotimaisia satokauden kasviksia! Tänään nostin koppaan kolme erilaista kaalia: varhaiskaalin, lehtikaalin ja kukkakaalin :) Kyytipojaksi vuohenjuustoa. Erinomaiset piirakka-ainekset, vai mitä sanot?

Sen pitemmittä puheitta itse ohjeeseen!

Kolmen kaalin sadonkorjuupiirakka

Valmistettu 25 cm x 25 cm kokoiseen neliöirtopohjavuokaan

Pohja

150 g voita tai margariinia

3 1/2 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja

4 rkl kylmää vettä

50 g juustoraastetta (parmesan tai kotoisasti Oltermanni)

Nypi jauhot ja pehmeä rasva keskenään, lisää kylmä vesi ja juustoraaste. Sekoita. Levitä leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Täyte

400 g kaaleja (varhaiskaali, kukkakaali ja lehtikaali)

200 g vuohenjuustoa

kunnon nippu ruohosipulia

Suikaloi varhaiskaali, palastele kukkakaali pieniksi paloiksi ja leikkaa lehtikaali suikaleiksi (poista halutessasi keskiruoti). Siivuta vuohenjuusto.

Jos haluat, voit esikypsentää kaalit pannussa tai höyrykattilassa. Itse laitoin kaalit sellaisenaan esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lado siivutetut juustot kaalien päälle. Ripottele päälle ruohosipulia.

Munamaito

3 dl ruokakermaa

2 dl ranskankermaa

4 munaa

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito piirakkatäytteiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa vielä 30-35 min. kunnes pinta on kauniin ruskea.

Jos kaipaat vähän lihaisampaa piirakkaohjetta, löydät sen tästä Pikkutuntien kinkku-metwurstipiirakka.

Pikkutuntien kinkku-metwurstipiirakka

Ihania leivontahetkiä!